Búcsú a neves ugróörökítőtől: elpusztult Conthargos

Conthargos1200

A neves fedezőmén, Conthargos halálának hírét 2023. január 18-án adta hírül a Deckststation Schockemöhle.

"Túlságosan korán kellett búcsút vennünk Conthargostól. Az igazán nagy örökítők egyike idő előtt távozott. Emlékezünk a szép pillanatokra és hálásak vagyunk a 18 vele töltött évért. Köszönjük, Conthargos" - áll a Deckstation Schockemöhle posztjában. A mén halálának oka savós patairha-gyulladás (laminitisz).

Conthargos 2004-ben született Paul Schockemöhle lewitzi ménesében. Négyévesen, 2008-ban megnyerte a Deister Championátust és minősült a 2009-es Bundeschampionatra. Sérülés miatt rövidre zárt sportkarrierjét követően a tenyésztésban volt aktív. 18 fedezőmént adott, köztük az oldenburgi győztes Conthalout, a herningi és neumünsteri nagydíjakban kiváló eredményeket szerző Continental Bluet, az oldenburgi mént, Coeur Rouge-t és Conthindert.

Utódjai sikeresen szerepelnek a nemzetközi versenyeken, például Conchento PS a belga Gregory Wathelet-vel (korábban Luciana Dinizzel), vagy a Ben Maher által lovagolt Concona, illetve Alberto Michan Cosa Nostra nevű lova, aki a tokiói Olimpián izrael színeiben versenyzett.

Forrás: ReiterRevue
Fotó: Deckstation Schockemöhle

Kapcsolódó cikkek
Kommentek