Ég veled, Príma...

Prima bucsuztato kiemelt FF

Príma, az eredményes sportló és fedezőmén már az örök versenypályákon teljesít szolgálatot.

Príma 1997-ben a Sáripusztai Ménesben látta meg a napvilágot, apja Justboy, az 1990-es és 2000-es évek meghatározó fedezőménje. Négyévesen került a Nemzeti Lovardába, ahol mérete miatt majdnem a gyereklovardába osztották be, de végül Stróbl Dorottya kezei között kezdhette meg sportkarrierjét.

Ötévesen 19 pályából tizenhatot teljesített hibátlanul, hatévesen tenyészversenyt nyert, kilenc, majd 12 évesen a Mezőhegyesi Ménverseny, majd a Szuperdöntő győztese.

2010-ben került az akkor még ifjúsági korú Burucs Barnához, akivel 2011-ben megszerezték az ifjúsági magyar bajnoki címet és indultak az Európa-bajnokságon.

Prímát 2014-től Jármy Vince lovagolta. Megnyerték a budapesti Gyermek CSIO Nagydíját, részt vettek az ifjúsági Európa-bajnokságon, 2015-ben pedig ifjúsági magyar bajnokok. Príma 2016-ban, az írországi ifi EB-n az előkelő negyedik helyezéshez juttatta lovasát.

Príma hivatalosan 2017 decemberében, a Nemzeti Lovardában megrendezett Budapesti Díjugrató Világkupa záró napján búcsúzott el a versenyek világától, sportpályafutása után pedig az MSLT fedezőménjeként szolgálta a hazai sportlótenyésztést.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek