Erő, óvatosság, versenyszellem: bemutatkozik Kanaan

Kanaan2 og

Kanaan egy impozáns megjelenésű, kiváló ugróképességű, ígéretes fiatal mén remek származással. 2018-ban nyilvános fedeztetési engedélyt kapott az MSLT ménvizsgáján. Ezután megkezdte versenykarrierjét korosztályának megfelelő magasságon, ahol megmutatkozott kiváló technikája és remek mentalitása a versenyzéshez.

A 2019-es Fedeles Döntő során a 6 éves lovak kategóriájában a második helyen végzett, majd a 2020-as év során feljebb lépett, és immár 130-135 centiméteres pályákon versenyzik eredményesen. Gyakran örökíti különleges jegyeit, legtöbb csikója feltűnő színezettel, rendkívüli mozgással és impozáns megjelenéssel rendelkezik.

Kanaan származása anyai és apai oldalon egyaránt figyelemre méltó. Kanaan apja, Kannan volt az egyetlen mén a világon, aki majdnem tíz évig tagja volt a legjobb 16 ménnek a WBFSH ranglistája szerint. A méltán híres Voltaire utódja fantasztikus versenykarrier után vált elérhetővé a tenyésztők számára. Csikói kivételes képességeket mutatnak a nemzetközi porondon is, számos Grand Prix győzelmet tudhatnak magukénak. Legsikeresebb utódai: Nino des Buissonnets, aki a 2012-es londoni olimpián megszerezte a győzelmet Steve Guerdat-val, Diva II, aki Ben Maherrel a nyergében a 2015-ös Aacheni Európa-bajnokságon szerepelt eredményesen, és Molly Malone, aki fiatal ír lovasa, Bertram Allen nemzetközi karrierjét indította el sikeresen. Kannan utódait erő, óvatosság és komoly versenyszellem jellemzi. A kivételes mén 2020-ban távozott az élők sorából, így fedezőmén ivadékai még értékesebbé válhatnak a tenyésztők számára.

A mén anyai dédapja a híres Sandro Boy, aki Marcus Ehninggel a nyergében világkupa döntőt nyert Kuala Lumpurban. A páros versenykarrierje során több mint 1,2 millió € pénzdíjat nyert.

Kanaan felmenői között anyai ágon megtalálható a méltán híres Chacco-Blue is. A fiatalon elpusztult mén utódai révén vált igazán népszerűvé a tenyésztők között. Több, mint 1500 csikója közül többen versenyeznek 160 centiméteres pályákon, rendszeres olimpiai résztvevők. A világ legjobb ugró örökítőit rangsoroló WBFSH ranglistát 2017 óta megszakítás nélkül vezeti.

KANAAN pedigree
Kanaan származása
Kanaan 5373 negyzet
Fotók: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu
  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda – Budapest
  • Fedeztetési díja: 400 EUR+ ÁFA

Kapcsolattartó:

Fábiáncsics Gábor: +36 30 966 0845, illetve fabiancsicshorses.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek