Jagger: új mén a Fábiáncsics Ménállomás kínálatában

Jagger og2

3 és 5 éves kora között Jagger a tenyésztésben vett részt az Egyesült Királyságban. Hollandiába való hazaérkezése után megkezdte a lovas alatti ugrómunkát, ahol korlátlan képességet mutatott kiváló technikával párosulva. Ez nem okoz nagy meglepetést, hiszen egy nagyon erős kancacsalád adja hozzá a genetikai hátteret. Jagger anyja édestestvére a Maikel van der Vleutennel és Edwina Tops Alexanderrel sikereket elérő Vleut-nek, és a nemzetközi sportnak is adott utódokat.

Jagger apja, Vigo d’Arsouilles, akitől minden évben származnak új győztesek a nemzetközi porondon, mint például: Ego Van Orti, Dixson, Donatella-N, Sterrehof’s Ushi, Super Trooper de Ness. 2010-ben a Kentuckyban megrendezett világbajnokságon győzni tudott állandó lovasával, Philippe Lejeune-nel, valamint a csapatversenyben hozzásegítették a belga válogatottat a bronzérem megszerzéséhez. Érdekesség, hogy Philippe korábbi nemzetközi szinten versenyző lova éppen a mén apja, Nabab de Rêve volt. Vigo egy erőteljes testalkatú mén egy kiemelkedő kancacsaládból. Fia, Bernini, a KWPN fajtában engedélyt szerzett fedezőmén, akit nagyon magas pontokkal díjaztak a teljesítményvizsgán és az ugrófeladatokban. Vigo d’Arsouilles és lovasa fontos szerepet töltött be a belga csapat életében, így számos alkalommal voltak díjazva Nemzetek Díja és Grand Prix versenyszámokban. Ezenfelül Vigot megválasztották az Év Lovának Belgiumban 2008-ban, majd 2010-ben is, valamint 2011-ben megkapta a BWP Ambassador címet.

Az anyai nagyapát nem kell bemutatni, hiszen Quick Star segítségével került be Meredith-Michaels Beerbaum a Grand Prix lovasok közé. Számos nagydíj győzelmével és helyezésével összesen 500,000 € pénzdíjat nyert versenykarrierje során. Utódainak köszönhetően Quick Star a WBFSH ranglistáján a top 10-ben szerepelt 2010 és 2013 között. A 2012-es Londoni Olimpián a döntőben két leszármazottja is részt vett. Ian Millar Star Power-je és az angol csapatot aranyéremre segítő Big Star Nick Skeltonnal, akik később a 2016-os Olimpia egyéni aranyérmesei lettek.

JAGGER pedigree
  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda – Budapest
  • Fedeztetési díja: 500 EUR+ ÁFA

Kapcsolattartó:

Fábiáncsics Gábor: +36 30 966 0845, illetve fabiancsicshorses.com

Fotó: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek