Három a magyar igazság: harmadik lett Overdose hároméves csikója

Cirfandli

Harmadik lett a hároméves, Overdose apaságú Cirfandli Milánóban; Veljko Mazsity lehet a magyar champion; Nyelvtörő idei ötödik győzelmét is besöpörte – a hétvége lóversenyhírei.

Nyelvtörő ötödik győzelme

A legtöbb futtató csak álmodhat egy olyan lóról, mint Nyelvtörő. A hároméves sötétpej kanca egyszerűen nem tud rosszul futni, versenyről versenyre javulva éri el sikereit, az év végén már a legjobbakkal is felveszi a versenyt és minden második versenyét megnyeri. Vasárnap a Kincsem Parkban idei 12 futásából már az ötödik versenyét nyerte Nyelvtörő, ráadásul a napi főversenyt, a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díját. Idei nyereménye 2,6 millió forint, tulajdonosa az UNGARO Racing, trénere pedig Fézer Róbert.

Nyelvtoro N
Nyelvtörő

Veljko Mazsity lehet az ügető champion?

A szombati ügető versenynapon a szezon legeredményesebb ügetőhajtója, Veljko Mazsity újabb két verseny nyert, így már 37 győzelemnél jár a Kincsem Parkban. Timoteoval győzött a napi főversenyben, a Szabadkai Díjban 17,5-ös idővel, míg Urán Lady kocsijában 15,4-es kilométer átlaggal megnyerte az Adai Díjat.

A sokszoros Derbynyerő hajtó legfőbb riválisai közül Csordás Emil 20, Fazekas Imre 16 Varga Sándor 15 győzelemmel áll. Vajon meglesz-e Veljko Mazsity első magyar champion címe? Az előnye jelentősnek tűnik, a vetélkedés az Ügetőszilveszterig tart, ám Mazsity istállója az év utolsó időszakában már nem versenyez, így kérdéses, hogy kitart-e az előnye a riválisokkal szemben.

Veljkomazsity

Overdose csikója harmadik lett Milánóban

Eredményes napot zártak szombaton a magyar telivérek Olaszországban. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok lovai két értékes helyezést gyűjtöttek be az UNGARO Racing istálló színeiben Milánóban.

Az Overdose apaságú hároméves Cirfandli Stanislav Georgievvel a Listed besorolású Premio Chiusura futamban lett harmadik olasz, angol és német lovak között. A sárga telivér a valamivel több, mint 50.000 euróval dotált futamban a helyi szakemberek véleménye alapján nem számított esélyesnek. Kovács György futtató lova azonban a nehéz, egyenes pályás, 1400 méteres versenyben szép küzdelem után érte el az értékes helyezést.

Fézer Róbert idomár másik lova, a kétéves Steady As A Rock ivadék, Thai Rock a nyeretlen kétévesek versenyében 1500 méteren a második helyezést szerezte meg.

Mindkét ló hazai tenyésztésű, a tenyésztő-tulajdonos a Bábolna Nemzeti Ménes, futtató Kovács György.

Forrás és fotó: Kincsem Park - Nemzeti Lóverseny

A borítóképen Cirfandli Bakos Gáborral a Kincsem Parkban október 21-én.

Kommentek