A jövőnek, a fiatal generációnak üzen A magyar galoppsport története c. könyv

Galoppkonyv Kiemelt2

A magyar galoppsport története című könyvvel messze nem csupán honi lóverseny-történelmünk sikerekkel és kudarcokkal teli két évszázados krónikáját lapozza az olvasó. A szerző a számok és a tények mögött a lóversenyélet hátterét, szokásait, összefüggéseit láttatja. A kortörténeti dokumentum mesél és szemléletet formál. Erősíti és gondozza lóversenykultúrát és múltunkat. A jövőnek, a fiatal generációnak üzen, Széchenyi szellemi örökségét sugallja.

A magyar galoppsport története című könyv egy fantasztikus, hiánypótló alkotás, alapmű minden lovasember és megkockáztatom, minden magyar ember számára. 2012-ben, amikor elfogadta a Parlament a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, a sok szép és nemes feladat között hangsúlyos szerepelt kapott a hazai lovaskultúra fejlesztése, oktatása, minél szélesebb körben történő terjesztése.

Hesp Józsefnek köszönhetően a lóversenysportnak és azon belül a galoppsportnak megszületett a tudástára. Egy olyan összefoglaló alkotás jött létre, amelyre minden lovas ágazatnak nagy szüksége lenne. Sok ismert lovat és eseményt mutat be, még több sosem hallott történetet mesél el a fantasztikus képanyag segítségével.

A könyv legnagyobb tanulsága számomra, hogy mennyire elhivatott, kreatív, a munkájukat hivatásnak tekintő, pozitív szakember dolgozott a múltban és dolgozik ma is a galoppsportban. Olyanok, akik a legnagyobb nehézségek idején is emberek maradtak és mindent elkövettek a lóverseny fennmaradása és fejlesztése érdekében. Ezek az emberek legyenek mindenki számára követendő példák.

Jó olvasást kívánok!

Lázár Vilmos, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok, a Magyar Lovas Szövetség elnöke

Lazarvilmos Profil

Itt kapható A magyar galoppsport története c. könyv

Hesp József - A magyar galoppsport története című könyvét keresd a Libri, Líra és Bookline könyvesboltokban, továbbá a Nagy Lovas Áruházban és a dunakeszi Horze Lovasáruházban, valamint versenynapokon a Kincsem Parkban. A könyv ára 11.990 Ft.

Galopp2018 750916
Kapcsolódó cikkek
Kommentek