Hivatalosan megkezdődött a tavasz a díjugratóknál

Airvent900

A héten megkezdődött a díjugratók szabadtéri versenyszezonja. Húsvét hétfőn Diósgyőrben, majd Bábolnán ugrathattak két napig a versenyezni vágyó lovasok. Pénteken pedig kezdetét vette az év első országos versenye az Airvent Lovasklub egyedülálló alsó árasztású versenypályáján, ami kitűnőre vizsgázott a változó időjárási körülmények között is.

Az első nap legmagasabb versenyszámában hazai győzelem született, ugyanis az első és a második helyet is megszerezte Horváth Balázs PM La Conta Z és PM Casello nevű lovaival, a harmadik helyen pedig Kormos János és Comandante végzett.

A szombati 140 centiméteres versenyszámban ifj. Petrik Béla és a gyorsaságáról híres Duche győzedelmeskedett, Horváth Balázs ezúttal PM Toledoval lett második, míg a Rezgő Zoltán – K-Waimea páros a harmadik helyet szerezte meg.

A verseny legnagyobb versenyszáma 145 centiméteren zajlott, melyben a Pataki Ménes díjáért versenyeztek a lovasok. Az összevetésbe két lovas jutott be, kettejük közül Kovács Henri győzött Kyara Van Het Netehof D’16-al, Horváth Balázs pedig ismét a második helyet szerezte meg PM Caselloval. Az Airvent Lovasklub másik kiváló lovasa, Babó Szilvia harmadik helyezést ért el PM Cascavelle-lel.

A hétvége folyamán Kaposváron, Hortobágyon, Mezőhegyes és Cecén is versenyt rendeztek. Emellett két nagy létszámú rajtengedély vizsgára is sor került, Győrzámolyban 43, Hortobágyon pedig 22 lovas vizsgázott sikeresen.

Gratulálunk a sikeresen vizsgázóknak, és a helyezett lovasoknak!

A következő állomás az április 12-én kezdődő négy napos kiemelt verseny Bábolnán, ahol a GP versenysorozat első fordulója is lebonyolításra kerül. A versenyt élőben közvetíti a RiderLine.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek