Így zajlott a Pannon Díjugrató Tour első fordulója

Babosz

Lovagolj és vezess, korlátugratás, csapatverseny: 23 egyéni lovas és 9 csapat részvételével került megrendezésre a Pannon Díjugrató sorozat első versenye.

Elsőként a nagydíj kvalifikációs versenyszámára került sor, amelyet Burucs Barna nyert meg Helios C nyergében Mráz Tamás és Búza Krisztián előtt.

A verseny második napján először korlátugratásban mérték össze tudásukat a részvevő lovasok. A végkifejletig izgalmas versenyt végül Babó Szilvia nyerte ifj. Szikszai Lajossal holtversenyben, mindketten teljesítették a 180 centiméteres magasságot.

Ezt követően került sor a nap várva várt eseményére, a csapatversenyre. Az első forduló után három csapat állt nulla hibaponttal, akik között összevetés döntötte el a végső sorrendet. A győzelmet a Dömse Tamás, Dömse Bence, Szapper Soma, Unterhuber Nóra összetételű Basf Hungary csapat nyerte a Syngenta illetve TAM. BAU Kft. csapatok előtt.

Basf Hungary Csapat
Dömse Tamás, Dömse Bence, Szapper Soma, Unterhuber Nóra - a Basf Hungary csapat:

Vasárnap újabb show versenyszámban vetélkedtek a részvevő lovasok. A „Lovagolj és vezess” versenyben induló hét lovas közül a győzelmet végül a bravúros autós pályát produkáló Varga Balázs szerezte meg.

Lovagolj Esvezess
Lovagoltak és vezettek

A versenysorozat első nagydíjára vasárnap délután került sor. 23 lovas vágott neki a Szarka Ferenc által tervezett 135 centiméteres nagydíj pályájának, amelyen három 140 centiméter magas akadály még tovább nehezítette a résztvevő lovasok dolgát. A kiélezett küzdelemben az alappályát nyolc lovas teljesítette hibapont nélkül. Az összevetésben induló lovasok sorra hibáztak, míg végül Markó Sándor következett, aki biztonsági lovaglással egy hibapont időtúllépéssel vette át a vezető helyet. Ekkor még két hölgy lovas volt hátra. Az elsőként induló Szilágyi Réka mindent egy lapra téve lovagolta végig az összevetés pályáját és hibátlan lovaglással vette át a vezetést. Az utolsóként pályára lovagló Milesz Eszter már nem tudott beleszólni az érmes helyezések sorrendjébe, hiszen lova két akadályon is hibázott. A győzelemért járó serleget így Szilágyi Réka emelhette magasba Markó Sándor és Burucs Barna előtt.

Nagydij
Szilágyi Réka, a Pannon Tour első nagydíjának győztese

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Németh Bettina

Kommentek