Két hét a lovasterápia jegyében

Lovasterapia Mti Bruzaknoemi

Idén is megtartotta hagyományos őszi továbbképzését a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány pszichológusok, gyógypedagógusok, lovasok és gyógytornászok részére. A kéthetes szakmai rendezvénysorozatnak a Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja adott otthont.

A továbbképzés első napjaiban a leendő terapeuták és oktatók elméleti és gyakorlati lovasvizsgára való felkészítése zajlott. A vizsgáztatók Német Lovas Szövetségtől érkezett Isabelle von Neumann-Cosel és Laura Wolf voltak. A bázisvizsgát 12, az RA5-ös lovasvizsgát 9, az RA4-es lovasvizsgát 3 vizsgázó teljesítette sikeresen.

Az MLTSZ megalakulásának 21. évfordulója alkalmából szervezett kétnapos szakmai konferencián összesen 23 előadás hangzott el hazai és külföldi szakemberektől pszichológiai lovasterápia, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, hippoterápia, valamint para-díjlovaglás témakörökben, bemutatkoztak lovasterápiával foglalkozó intézmények és szervezetek is, valamint szó esett a terápiás lovak kiképzéséről, lovasok edzéséről, oktatásáról is.

A Lovasterapeuta képzés hippoterápia szakágon, a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakágon, az Alapozó ismeretek a lovasterápiáról, valamint a Fogyatékos személyek szabadidős- és lovasport oktatója képzések hallgatói is a kéthetes rendezvénysorozat keretein belül tettek záróvizsgát.

A továbbképzés második hetében Isabelle von Neumann-Cosel és Susanne von Dietze – mindketten számos ismert és sikeres lovaskönyv szerzői – lovas edzők segítségével tartottak edzőtábort, melynek fő témája a lovas ülése és a lovas által adott segítségek hatása volt.

Forrás: OrientPress

A borítókép illusztráció: 2015-ben a MOL Gyermekgyógyító Program keretében támogatott Magyar Lovasterápia Szövetség fóti központjába látogatott el Ónodi Eszter, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kommentek