Lovas alapítványt díjazott a Telenor

Telenor

A Zuglóban működő, terápiás lovagoltatással foglalkozó Zabszalma Alapítvány az egyik nyertese a Telenor Együtt/tér című pályázatának. Az Alapítvány munkatársai vallják: a lovak a legjobb segítők.

Két kimagasló közösségi erővel bíró társaság nyerte a Telenor Együtt/tér című pályázatát. Oyan kisközösségek pályázhattak közösségi tér kialakítására, akik összefogásuk és közös értékteremtés révén vannak hatással környezetükre. A 177 beérkezett pályázat közül az agárdi Szitakötő Vízi- és Extrémsport Egyesület, valamint a Zabszalma Alapítvány került ki győzteseként és gazdagodott egy-egy különleges faépítménnyel.

A Zabszalma Alapítvány eltérő fejlődésű, főként autista gyerekek fejlesztését segíti többek között lovas terápia segítségével. Hisznek abban, hogy a korai fejlesztésben, amellyel egy-egy nehéz kezdet, elakadás is behozható, a lovak a legjobb segítőik. Zuglói lovardájukban fejlesztő foglalkozásokat tartanak, családi napokat, speciális táborokat szerveznek, közösséget építenek, segítik a szülőket, helyet adnak csoportos találkozóknak, megbeszéléseknek, és sokszor a szülinapokat is náluk tartják, mert máshol nem szívesen fogadják az eltérő fejlődésű gyerekeket.

Az Együtt/tér pályázat keretében egy kör alakú, jurtára emlékeztető épületet terveztek meg és építettek fel a lovarda területén. Az új közösségi térben a szülők, gyerekek, szakemberek nyugodtan le tudnak ülni terápia előtt és után, lehetőséget ad a konzultációra, a gyerekek felmérésére, vagy akár tornára, játékra is. Korábban mindez esőben, hóban, tűző napon a szabadban történt, így az új építmény minőségi ugrást jelent mind a kis lovasok, mind az Alapítvány munkatársai számára.

A közösség teremtő erejét fókuszba állító Együtt/tér pályázat apropóját a Telenor aktuális reklámkampánya adta, amely arra az alapigazságra épül, hogy az emberek összefogással mindig többre mennek. Az Együtt/tér pályázatra 177 pályázat érkezett a legkülönfélébb ötletekkel, végül a zsűri a Szitakötő Egyesületnek és a Zabszalma Alapítványnak szavazta meg a győzelmet. A győztes közösségek az egyedi faépítményeiről, installációiról ismert Hello Wood alkotóközösség faépítményeivel gazdagodtak.

Forrás: Marketing&Media Online

Kapcsolódó cikk
Kommentek