Íme 2018 fedeles díjugrató bajnokai

Gyoztesek2

Idén tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre a Díjugrató Fedettpályás Döntő, ezúttal is a Nemzeti Lovarda adott otthont a négynapos megmérettetésnek március 15-18. között. Amíg a szombati nap a korosztályos lovak döntőjéről szólt, addig vasárnap a gyerekek, az amatőrök, az ifik, a fiatal lovasok és a felnőttek versenyeztek a bajnoki címekért.

2018 fedeles gyermek bajnoka: Zólyomi Emma

A vasárnap a gyermek kategória döntőjével kezdődött, ahol 19 lovaglást láthattunk. Hat lovas tudta hiba nélkül teljesíteni mindhárom versenynapot, így összevetésben dőlt el a végső sorrend. Az első négy helyen a gyermek válogatott tagjai végeztek. Bravúrosan gyors lovaglást mutatott be a gyermek GP győztes és Serdülő B Champion Zólyomi Emma, aki ezzel 2018 gyermek fedeles bajnoka lett. A Sós Attila által felkészített lovas Rádiháza Csacsacsát lovagolta a döntőben.

A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglással második helyen végzett Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza és Leonardo H. A szabadtéri magyar bajnokság gyermek kategóriájának második helyezettje, Törő Csongor Chaccot lovagolva ezúttal a harmadik helyet szerezte meg. Edzője Krucsó Ferenc.

Negyedik helyen a Füzér Gábor által felkészített Kiss Lizanna végzett Quipara Z nyergében. Ötödik lett Maszlag Ilona tanítványa, Kovács Noémi Kakukkal. Hatodik pedig az Illés-Tóth Lotti és Cosmo páros, edzője Szladek Róbert.

Zolyomi Emma Csacsacsa
Zólyomi Emma és Rádiháza Csacsacsa

Az amatőr bajnok: Molnár Mercédesz

Az amatőrök közül kilencen jutottak be a végső összevetésbe,akik közül is a leggyorsabb a Maszlag Ilona által felkészített Molnár Mercédesz volt Royal Classic-kal. Hibátlanul lovagolt még Kezes Gabriella tanítványa, Nagypál Eszter Ramzes Furiosot lovagolva, akivel a második helyet sikerült megszerezniük.

A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a Proper Lovasklub versenyzője, Konecsni Boglárka végzett a harmadik helyen Goyát lovagolva. Edzője Szotyori Nagy Kristóf.

Az elődöntő és a középdöntő második helyezettje, Kiss Dominika és Antigoné a negyedik helyen végzett a végső elszámolásban. Ötödik lett Kiss Boglárka Kurázsival, hatodik pedig Czinder Dorottya és Consul.

Amator Elso
Molnár Mercédesz és Royal Classic

A márciusi ifjak élén: Nagy Evelin

Az ifjúsági kategória rendkívül izgalmas összevetést hozott. A 19 éves Tristant lovagló Nagy Evelin fantasztikus lovaglással szerezte meg a fedettpályás ifjúsági bajnoki címet. Edzői Maszlag Ilona és Ajkai Nagy Evelin.

A 15 éves, édesapja által felkészített Janik Anna századmásodpercekkel lemaradva a második helyet szerezte meg Costa Brava nyergében. A tavalyi győztes Alasztics Aliz sem sokkal maradt le a duplázásról, de ezúttal csak harmadik lett Charnevállal. Felkészítő edzője Pirik Zsolt.

Szintén hibátlan lovaglással lett negyedik a Bognár DóraPiano páros, ötödik pedig Szabó Virág és Kincsem Royal Flush. Hatodik helyen hármas holtversenyben végzett Tóth Boglárka, Szarka Éva és Hóman Gréta.

Nagy Evelin Tristan
Nagy Evelin és Tristan

A fiatalok legjobbja: Markó Sándor

Tizennégy lovas jutott be a fiatal lovasok fináléjába, akik közül hárman vettek össze az első helyért. A 2018-as fiatal lovas bajnok az ifjúsági válogatott tagja, Markó Sándor lett Adjely El Rexet lovagolva. A lovast Sovák Péter segítette a felkészülésben.

A Varga Zoltán által felkészített Ágoston Csenge és Cassiona D.L. a második helyen végeztek. Mráz Tamás tanítványa, a tavalyi második helyezett Hollé Sára idén a harmadik helyet tudta megszerezni Dzsangoval.

Kalán Eszter és Gátfalvi Kira négy-négy hibaponttal zárták a bajnokságot holtversenyben a negyedik helyen. Hatodik helyen pedig Jármy Tibor és Alfa végeztek.

Fiatal Lovas Gyoztes
Markó Sándor és Adjely El Rex

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek