Nevezési rekord a Nemzeti Lovardában

Szuhaipeter1000

A nevezési rekordot döntött hétvégi országos verseny a Nemzeti Lovardában, hiszen az eddigi legnagyobb létszámú szabadtéri verseny volt az évben 736 lebonyolított starttal, ahol minden korosztály megtalálta a neki megfelelő versenyszámot a kezdőtől a 130-140 centiméteres nyitott számokig.

A hétvége legmagasabb versenyszáma a vasárnapi 140 centiméteres összevetéses szám volt, amiben huszonegy lovaglást láthatott a közönség. Az összevetés után a győztes a mindössze tizenkilenc éves Lehotai Máté lett Calottal. Második helyen végzett szintén hibátlanul lovagolva Heibl Ágnes és Georgie’s Ali. Az összevetésben egy verőhibát vétve harmadik helyen végzett Hegedüs Kristóf és Clincha.

Lehotai Calot
Lehotai Máté és Calot

A szombati napon 135 centiméteren mérkőztek meg a fiatal lovasok, akik közül a Kárpáti Rita által felkészített Szeép-Pataki Júlia volt leggyorsabb Pannival. Második és harmadik helyen Szuhai Péter végzett Zaferah és East Wind nevű lovaival.

Az ifjúságiak 110 centiméteren versenyeztek, akik közül kimagaslóan magas, 8,6 stílusponttal győzött Mihók Boglárka és Alíz.

A kezdő lovasok közül a legmagasabb pontszámot, 8,5 stíluspontot Marozsi Eszter érte el, amivel megnyerte a vasárnapi kezdő lovas stílusversenyt.

Az amatőr lovasok 120 centiméteres számaiban szombaton Mikó-Vécsey Nóra és Serafina, vasárnap pedig Bobok Eszter és Edward volt a leggyorsabb

A fiatal lovaknál a Kárándi Imre által lovagolt Catonel ért el kimagasló eredményt, pénteken 9 stílusponttal, vasárnap pedig 9,1 stílusponttal nyerte az 5 éves lovak versenyszámát.

Karandi Catonel
Kárándi Imre és Catonel

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek