Széplaki Páltól tanultak a szabadidőlovasok

Szabadidolovas900

A nemrégiben alakult Szabadidős Szakág, már maga mögött tudhat egy sikeres fórumot és továbbképzést is. Utóbbin Széplaki Pál mesteredzőtől tanultak a lovasok.

A Szabadidőlovasok Ügyvivő Bizottsága céljai között kiemelt fontosságú a továbbképzések szervezése, és fontos szempont, hogy ezeket kiemelkedő tudású szakemberek sokak számára könnyen elérhető, központi helyen tartsák meg.

A Szakág elsőként Széplaki Pál mesteredzőt kérte fel erre a feladatra, helyszínként pedig a Nemzeti Lovarda Tudásközpontja szolgált. Pali bácsi rendkívül jó érzékkel tartotta fenn a több, mint negyvenfős hallgatóság figyelmét, akik közül mindössze ketten rendelkeztek pályaépítői előképzettséggel. Csatlakoztak ugyanis a meghirdetett, és a Magyar Lovas Szövetség jóvoltából díjmentes kurzushoz lovasoktatók, edzők, lovardavezetők, versenyrendezők és versenyzők is, hiszen, mint tudjuk, érdemes már a felkészülés során is ismerni a különböző akadálytípusokat, stratégiákat, edzési elveket. A kezdetben egészen részletekbe menő információáradat az előadás második felében már komoly kérdésekhez vezetett a pályaépítésessel kapcsolatban.

Óriási taps követte a jó hangulatú, jól felépített, szórakoztató előadást, ahol jól érezhette magát az is, aki éppen csak belecsöppent a lovasversenyzésbe és az is, aki már régóta foglalkozik lovakkal, versenyzéssel és megfelelő körülmények között szeretné fejleszteni, szinten tartani tudását és hasznosan eltölteni az idejét. Pontosan ez a meghatározása a szabadidőlovasnak, s ez a Szakág célja a továbbiakban is.

Írta: Csilló Rita, Szabadidőlovas Szakág

Kommentek