Szladek Máté győzelmével zárult a szilvásváradi megnyitó

Szvarad Kiemelt

A Szilvásváradon újonnan elkészült Lipicai Lovasközpont egyszerre két szakág lovasainak, díjugratóknak és díjlovasoknak rendezett versenyt a hétvégén. 

Az építkezési munkálatok befejeződtek,  így a díjugratók Magyarország jelenlegi legnagyobb lovas arénájában mérték össze tudásukat a kétnapos regionális díjugrató verseny keretei között, amely egy kiválóan sikerült tesztverseny volt az egy hónap múlva megrendezésre kerülő GP forduló előtt. 

A verseny kiváló körülmények között zajlott, egészen a felkészítő versenyszámoktól a 125 centiméteres magasságig válogathattak a Platthy József régió lovasai. A két nap alatt több mint 300 startot bonyolított le a Bencsik József vezette versenybíróság.

A vasárnapi nap legmagasabb versenyszámát egyszeri összevetés után a Mátai Ménes versenyzője, Szladek Máté nyerte Hámor nevű 7 éves ménjével.

Szladekmate Szvarad
Szladek Máté és Hámor

A második és harmadik helyen Kovács Roland végzett Rádiháza Hont és Remember Me de Ganad nevű lovaival.

Kovacsroland Szvarad
Kovács Roland

Szilvásváradon a díjugratók legközelebb június 15-17-én vehetik újból birtokba az arénát, a Grand Prix versenysorozat harmadik fordulója alkalmából, amelyet a RiderLine élőben közvetít.

Fotó: Nagy Zsófia Fanni

Kommentek