Técsy duplázni tudott Budapesten

Tecsy

A szezon eddigi legnagyobb létszámú fedeles versenyét rendezték meg hétvégén a Nemzeti Lovardában. A hatalmas érdeklődés ez alkalommal sem maradhatott el, összesen 895 startot bonyolított le Nemzeti Lovarda csapata a 3 nap alatt. Mindössze három minősítővel a döntő előtt már kezd kirajzolódni, mely párosok lehetnek esélyesei a felnőtt bajnoki címnek.

Técsy Attila méltán pályázhat a végső győzelemre, ugyanis elsőszámú lovával, Clear Girl-lel csúcsformában teljesítették az eddigi versenyeket. Hortobágyon sikerült nagydíj győzelmet aratnia, Kecskeméten egy második és egy negyedik hellyel lett gazdagabb, a világkupán pedig a Gold Tour első napján lett negyedik a népes nemzetközi mezőnyben.

Most pedig mind a pénteki, mind a szombati nap legmagasabb számában sikerült fölényesen győzedelmeskednie. Ráadásul 2010-ben aranyérmes, 2011-ben pedig bronzérmes volt a felnőtt fedettpályás bajnokságban.

Az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázsra is érdemes lesz odafigyelni, ugyanis PM Chaccera –val a vasárnapi legmagasabb számot hatalmas hajrában, de magabiztosan lovagolva tudta nyerni, pénteken és szombaton pedig egyaránt harmadik lett. Emellett PM Diana, Zordon és PM La Conta Z nevű lovaival is eredményesen szerepelt az eddigi fedeles versenyeken. Már csak az lesz a kérdés, hogy melyik két lovát választja közülük a felnőtt döntőre?

Szuhai Gyula szintén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a hétvégén, ugyanis vasárnap második helyen végzett Lancelottal, negyediken pedig Druid HH Z-tel. Lovaival több nemzetközi megmérettetésről is helyezéssel tért haza, emellett a Szilvásváradi Nagydíjat is sikerült elhoznia. 2014-ban már egyszer elnyerte a felnőtt fedettpályás bajnoki címet, de vajon sikerülhet-e ezt megismételnie 2018-ban?

Az Equitania Lovasklub versenyzője, Balogh Andrea is igen jól teljesített az utóbbi két versenyen. Kaposvárom Diegóval, most pedig Elenát lovagolva sikerült harmadik helyen zárnia a minősítő végső versenyszámában.

És nem utolsó sorban a Fazekas István Cessna párosról sem szabad elfelejtkezni, akiket korábban az utánpótlás lovak versenyszámainak szalagozásánál láthattunk rendszeresen. Ezúttal a pénteki és a szombati nap legmagasabb számaiban sikerült egy-egy második helyet begyűjteniük a népes mezőnyben.

A következő minősítő február 9-én veszi kezdetét Kecskeméten az Airvent Lovasklub szervezésében, őt követi majd Hortobágy. Az utolsó lehetőség pedig március 2-4 között lesz a minősülésre Budapesten, ismét a Nemzeti Lovardában.

A versenyekről élő közvetítést nyújt a RiderLine.

A hírt a Riderline, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere készítette.

Fotó:Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Kommentek