Már a Tenyészversenyre készülnek a fiatal lovak

Buza Patrik og

A Tenyészversenyt megelőző héten még egy kétnapos, rendhagyó módon szerdára és csütörtökre kiírt versenyzési lehetőséget biztosított a Nemzeti Lovarda összesen 15 versenyszámmal. A lehetőséggel éltek is a lovasok, 99 versenyző közel 190 lóval nevezett.

A fiatal lovak között a négyéveseknél gyűlt össze a legnépesebb mezőny, itt szerdán a Mártha József által tenyésztett Ameko Kannandale kapta a legmagasabb pontszámot, nyergében Gulyás Dominikkal. Az ötévesek között a Krucsó Szabolcs által bemutatott Chesterfield vitte el a győzelmet, a ló tenyésztője Egervári Attila. A hatéves lovak kategóriájában Burucs Borbála és a Lewitzi Ménesből származó, Stakkato apaságú Sacento-Gold PS kapta a legjobb értékelést.

A 90 centiméteres nyitott versenyszámban Sári Ádám és Action Abby Blue Z (BS Lovas Sportegyesület) szerezte meg az elsőséget. 100 centiméteren Hegedüs Kristóf és Bon Cariére (Csikós és Tsa. Kft.), 110 centiméteres magasságon Török Fanni és Chicos Flight (Pasaréti Honvéd Lovas SE) volt a legjobb. 35 startot láthatott a közönség a 120 centiméteres nyitott versenyszámban. Az első két helyet Búza Krisztián (Cseszterlint LKE) szerezte meg Erlina, illetve I & H Go On nevű lovaival. Harmadik a honvédos Márki Zoltán és H-C.S.R. Center.

A versenynapot lezáró 130 centiméteres versenyszám ismét a Búza Krisztián – Erlina páros sikerét hozta, második Krucsó Szabolcs és Aranykapu Con Lordan, míg a harmadik és negyedik helyet ifj. Lázár Zoltán szerezte meg Candide, illetve Diablo nyergében.

A második versenynapon beköszönő borús, esős, őszi idő sem törte le a lovasok lelkesedését. A csütörtök Janik Anna (Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE) sikerét hozta a négyéves lovak mezőnyében, hiszen Bognár Casalkid és Bognár Flyplesure egyaránt 8,5 stíluspontot kapott, így osztoztak az első helyen. A dobogó harmadik fokát ifj. Szabó Gábor és Botticelli szerezték meg.

Janik Anna Bognar Casalkid
Janik Anna – Bognár Casalkid

Az ötéves lovak 115 centiméteres versenyszámában a Babinszki László által bemutatott Meru szerezte meg az elsőséget, maga mögé utasítva a kiskunhalasi Füzér Gábor – Tob-Ker Fuego, illetve a Fábiáncsics Horses színeit képviselő Faluhelyi Ádám – Kilburn’s Boy párosokat.

Babinszki Laszlo Meru
Babinszki László – Meru

A hatéves lovak mezőnyében Matyi Bianka és a Bia-Horse Kft. Cimarosa M nevű kancája szerezte meg az elsőséget 8,3 stílusponttal. A Fábiáncsics Horses SE itt is szerzett egy dobogós helyezést a Lehotai Máté – Victory Blue PS párosnak köszönhetően, harmadik ifj. Szabó Gábor és a Casall apaságú Chivas VD Mullegracht.

Matyi Bianka Cimarosa M
Matyi Bianka – Cimarosa M

100 centiméteren Szőke Tímea és Ciuqita végzett az élen, míg a következő, 10 centiméterrel magasabb versenyszám Tóth Martin és Vízcsepp győzelmét hozta.

Az utolsó, 135 centiméteres nyitott számot követően Buza Patrik Zoltán és No Fear KDW Z (Krucsó Lovasklub) vezethette a tiszteletkört, második klubtársa, Krucsó Szabolcs és Aranykapu Con Lordan, harmadik ifj. Lázár Zoltán és Candide.

A Nemzeti Lovarda legközelebb október 8-10. között várja a versenyzőket és a díjugratást kedvelőket a 38. alkalommal megrendezésre kerülő Tenyészversennyel.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek