A Colonado Lovasiskola csapata három arannyal zárta a Tóth Béla Regionális Döntőt

T Bregdonto og

A Tóth Béla Régió háromnapos döntője a tavalyihoz hasonlóan Budapesten, a Nemzeti Lovardában került megrendezésre, ahol most is szép számmal álltak starthoz a bajnoki cím megszerzéséért a lovasok.

A kezdő lovas kategóriában 29 páros indult, akik közül az elődöntőben is kimagaslóan teljesítő Freisleben Zsófia megőrizte elsőségét a döntőben is, így 16,7-es összesített ponttal a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Budavári Anikó tanítványa. A második és a negyedik helyért viszont összevetést kellett tartani, ahol a lovasok egy rövidített pályán újra számot adtak tudásukról, ezzel kiküszöbölve a holtverseny lehetőségét. Az összevetés után Horváth Béla Bence tanítványa, Gellért Dóra szerezte meg az ezüstérmet a Vadócz Katalin által felkészített Sárai Véda előtt. Negyedik helyen Víg Panni, ötödiken Franyó Zsanett, míg hatodikon Kármán Nóra végeztek.

Kezdolovasok

Az amatőr lovasok 28 főt számláló mezőnyéből öten tudták dupla hibátlannal teljesíteni a két nap pályáit, így közöttük került megrendezésre az összevetés. Az immár 120 centiméterre emelt ugrásokon magasan a leggyorsabb a Colonado Lovasiskola versenyzője, Kis Bendegúz Dávid volt, Régely Károly, és a szoros versenyben bronzérmet szerző Urbán Miklós előtt. Így a kategóriában nem megszokott módon csupán férfiak állhattak fel a dobogóra. Rácz Julianna végzett a negyedik helyen, megelőzve Kalános Évát, és a leggyorsabb négy hibapontos eredménnyel végző Sunyovszky Rékát Rókatánc nevű lovával.

Amatorok

Negyven ifjúsági lovas állt rajthoz a 115 centiméteres elődöntőben, ahol tizenöten hibátlanul teljesítették az előírt magasságot. Viszont a döntő után csupán ketten maradtak tiszta hibátlannal, akik közül Lóránt Attila tanítványa, az Aurorát lovagló Mécs Emma teljesítette jobban az összevetést, ezzel megszerezve a bajnoki címmel járó serleget. Második lett Kárpáti Sára, míg a dobogó harmadik fokára Tömör-Tones Luca Zoé állhatott fel egy hibapontos teljesítménnyel. Utána a szabályok értelmében azok a négy hibapontos lovasok következtek, akik a döntő pályáját jobban teljesítették, így Godzsák Inez és Talán Csenge végzett a negyedik és ötödik helyen, a döntőben leggyorsabban lovagló Sáli Csenge előtt.

Ifik

A felnőtt lovasok 130 centiméteren kezdték meg az elődöntőt, ahol 10 lovas végzett hibátlan eredménnyel, majd a 135 centiméteres döntőt követően hárman maradtak a tabella élén holtversenyben. Az elsőként rajthoz álló Csibi Zsófia ifjúsági lovasként vágott neki a kategóriának, ahol már két hibátlan pálya is kitűnő eredmény, de Janik Attila tanítványa a 140 centiméteres összevetést is gond nélkül teljesítette Cool Conrad nevű lovával. A másodikként rajthoz álló Rajnai Csilla két verőhibát vétett, így számára az aranyérem elúszott, viszont hátra volt még Kovács Roland, aki szemmel láthatóan gyorsabb tempóban magabiztosan haladt a győzelem felé. A szurkolók már ünnepeltek, mikor Sir Winston-C az utolsó ugrás felett szállt a levegőben, viszont a leérkezésnél lehúzta az oxer hátulját, ezzel az ezüstérmet szerezve meg lovasának. Negyedik helyen a döntőben hibátlan Göttler Vilmos lett Jégvirággal, Búza Krisztián és Budai Virág előtt.

Felnottek

A Tóth Béla Regionális Döntő Csapatbajnoki aranyéremét a Colonado Lovasiskola Csapata szerezte meg, Csibi Zsófia, H. Nagy Emma, Osztovits Péter és Kis Bendegúz összeállításban.

Csapat

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek