Bábolnai beszélgetések

Czekus kiemelt

Lássuk, hogyan értékelték a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság eseményeit azok főszereplői a Riderline kamerája előtt:

A végletekig szoros versenyt lehetett látni a bábolnai FIAT Országos Bajnokság felnőtt döntőjében. Az első napi vadászugratásban a 26. helyen álló Czékus Zoltán kimagasló képességű lovával, Ricolával döntő napján sem hibázott, a pénteki egyetlen dupla nulla után itt is hozták a két hibátlant. A Németh István által felkészített páros mindvégig fölényesen ugrotta az akadályokat, egyedül a második forduló utolsó előtti piros oxerénél mozdult meg biztonsági kanálban a rúd, de a helyén maradt, ami azt jelentette, hogy 5,21 hibaponttal, pályafutása során először lett felnőtt magyar bajnok Czékus Zoltán.

Harminc páros kvalifikálódott az OB amatőr kategóriájának vasárnap reggeli döntőjébe. Három lovas maradt tiszta hibátlan, és az összevetést is mindhárman verőhiba nélkül teljesítették. A Pellet Hungary LSE lovasa, Kádár Attila Nevada Van ’T Klavert Je Vier nyergében végig pontosan és gyorsan lovagolt, így megérdemelten lett övé a bajnoki aranyérem.

Júliusi Európa-bajnoki címe után az OB ifjúsági kategóriájában is a diósgyőri ifj. Szuhai Gyula szerezte meg az aranyérmet Perthy Jacksonnal. A páros minden pályán verőhiba nélkül maradt.

A fiatal lovas kategória versenyzőinek két, 140-145 centiméteres pályát kellett teljesíteniük. A kategória első két helye között nyolc tized hibapont sem volt, végül 7,26 hibapontos eredményével Bognár Dóra Calli Toppal a tavalyi ifjúsági arany után ezúttal a fiatal lovas kategória bajnoki címét is megszerezte.

Az egymillió forint összdíjazású csapatversenyben 19,94 század hibaponttal végül az Alföldet felölelő Máchánszky Gyula Régió I-es csapata lett a magyar bajnok. Füzér Gábor csapatvezető együttesének tagjai: Füzér, Hugyecz Mariann, Weinhardt Virág és Czékus Zoltán voltak.

A Tóth Béla Régió amatőr csapata verőhiba nélkül lovagolta végig pénteken és szombaton is a csapatverseny pályáit. A Göttler Vilmos által vezetett négyes tagjai: Bohák-Debreceni Éva, Reisz Fanni, Bozsóky Zsófia és Sunyovszky Réka.

Sáringer Ferenc a 2016-os országos döntő felnőtt mezőnyének legjobbjai között volt:

Videó: Urbán Zoltán

Kapcsolódó cikkek
Kommentek