Kiss Maja a gyermek korosztály országos bajnoka

Kiss Maja ob2021 og

A gyermek országos bajnokság történetében rekord létszámú páros állt starthoz a korosztály legrangosabb nemzeti versenyén. A magas létszám mellett a magyar díjugrató sport legeredményesebb korcsoportjában jól képzett lovakat és edzőik által jól képzett lovasokat láthatott a bábolnai közönség.

Egyedül a mórahalmi Kiss Maja Quipara Z nyergében tudott négy pályán keresztül hibátlan maradni, így folytatta a családi hagyományt és hazavitte a bajnoki aranyérmet.

Négy lovas vetett össze a második harmadik, negyedik és ötödik helyért. Villámgyors lovaglásokat lehetett látni, végül az ezüstérmet Szabó-Máriás Sára tanítványa, a GSH Team lovasa, Pecsora Amira Lara nyakába akasztották, akinek lova a nagyszerű Chacco Boy volt.

Az összevetés utolsó kék oxerén hibázó diósgyőri Szuhai Rodrigó – JayJay párosé a lett a bronzérem, megelőzve a végig kitűnően összpontosító prosperes Tavasi Eszter – Audrey Pins párost, míg ötödik lett Németh István tanítványa, Bódai Hanna és Quintano. A gyermek országos bajnokság hatodik helyezettje Magyar Balázs, hetedik Müllner Anna, nyolcadik Fábián Johanna.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek