Kimagasló díjazás és nemzetközi mezőny a diósgyőri Castle Classic CSI-n

Diosgyor1200

A festői környezetben lévő diósgyőri Lovagi Tornák Terén két sikeres díjugrató championátus, két díjlovagló országos bajnokság és egy CSI1* után 2019-ben emelkedik a tét: augusztus 9-11. között összesen 79.000 eurós összdíjazással, két Longines Rankings versenyszámmal kerül megrendezésre a Castle Classic nemzetközi díjugrató verseny.

A tervezettnél jóval komolyabb nemzetközi érdeklődés övezi a pénteken kezdődő Castle Classic CSI2*-t. Hazánk legmagasabb díjazású vidéki lovasversenyére összesen 9 nemzet 170 lovát nevezték be. A 105 hazai mellett 65 külföldi ló várható, ami az indulók majdnem 40%-át jelenti.

A hat különböző kategóriában megrendezésre kerülő versenyt a német Clipmyhorse közvetíti élőben, de elérhető lesz az EventTechnics által biztosított Youtube közvetítés is. A verseny hivatalos fotósa Sibil Slejko, akinek képei a helyszínen megvásárolhatók.

A verseny szakmai színvonaláért hat különböző ország tapasztalt szakemberei felelnek. A pályák vonalvezetését a horvát Eduard Petrovic tervezi, aki munkájával már 2017-ben is bizonyította, hogy a diósgyőri Lovagi Tornák Tere alkalmas nemzetközi megmérettetések lebonyolítására. A verseny növénydekorációját a prágai Global Champions Playoff dekoratőr csapata biztosítja, az istállók őrzését a National Dynamic Group szakemberei végzik.

A Castle Classic helyet és nyilvánosságot biztosít jótékony célú adománygyűjtéshez is: Hugyecz Mariann, aki ismertségét kihasználva évek óta támogatja a zanzibári gyerekeket, adományládájával Diósgyőrben is jelen lesz. Minden ruha-, cipő- és játékadományt köszönettel fogadunk.

A nagy presztízsű rendezvényre új istállóövezet és felújított talaj várja a versenyzőket. A lovasokat péntek este vacsorával és diszkóval várják a Diósgyőri várban.

A szervezők kedvezménycsomagot ajánlanak minden, a versenyre akkreditált személy számára: a Castle Classic karszalaggal féláron látogatható a Miskolctapolcai Barlangfürdő, valamint a Diósgyőri vár, a Miskolci Állatkert pedig 100 forintos regisztrációs belépővel tekinthető meg.

A verseny megközelítése mind személyautóval, mind kamionnal a Miskolc - Kelet - Felsőzsolca (30-as km) kijáratnál ajánlott, a navigáció által felkínált Miskolc-Centrum útvonal helyett. A Miskolc-Kelet lehajtó után a Diósgyőri vár kitáblázása, valamint a navigáció által kínált útvonal a követendő.

Castleclassic 2019
Kommentek