Tehetséges díjugratók figyelem: ismét felvételt hirdet a Talent Program

Dijugratotalent Kiemelt

A Talent Program résztvevői évről-évre bizonyítják szorgalmukat és rátermettségüket úgy a hazai, mint a nemzetközi mezőnyben. Most pedig újabb tehetséges ifjú lovasok előtt nyílik meg a lehetőség, hogy csatlakozzanak ehhez a sikeres kezdeményezéshez.

A Talent Program a fiatal, elhivatott lovasok tehetséggondozó programja, amely támogatást nyújt a lovastudásuk fejlesztéséhez és lovas ismereteik bővítéséhez. A résztvevők a hazai lovas szakma legkiválóbb szakembereivel, edzőivel készülhetnek a versenyekre. A Talent Program a versenykorosztályok közötti váltást igyekszik zökkenőmentesebbé tenni, illetve a tehetséges, szorgalmas, a lovassport irányába elhivatott fiatal versenyzőket az utánpótlás válogatott erősítése mellett az élsport irányába igyekszik terelni.

Talent Program nem csak a díjugrató, de a díjlovagló és a lovastusa szakágban is működik.

Az első lépés: a regisztráció

A díjugrató Talent Program felvételi követelményeinek megfelelő lovasok a jelentkezési lap kitöltésével és a talentprogram.dijugratas@gmail.com, illetve a talent@lovasszovetseg.hu e-mail címekre való beküldésével jelentkezhetnek a Program felvételi vizsgájára. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30. A jelentkezésről visszaigazoló e-mailt kapnak a jelentkezők.

Dijugratotalent Felvikov

Az első megmérettetés: a felvételi vizsga

A jelentkező lovasok felvételi vizsgán vesznek részt, melynek időpontja és helyszíne: 2018. október 20., Bábolna.

A vizsga során a felvételiző ló- lovas párosok teljesítményét a kijelölt feladat teljesítése után a szövetségi kapitány elemzi, majd meghatározza a javítandó feladatot. A páros egy kijelölt edzővel egy rövid edzésen vesz részt, és újra teljesíti a feladatot. A felvételiző vizsgája eredményéről e-mailben kap tájékoztatást.

Így zajlik a képzés

A felvételi vizsgát sikeresen teljesítő lovasok rendszeresen gyakorlati képzésen és elméleti oktatáson vesznek részt edzőtáborok keretein belül. Az edzőtáborokat elismert hazai és nemzetközi edzők tartják, az elméleti oktatás célja pedig a lovas műveltség sokoldalú fejlesztése.

A záróvizsgát sikeresen teljesítő lovasok Nemzeti, illetve Nemzetközi Talent minősítéssel végezhetnek. A Nemzeti Talentek a korosztályos országos bajnokságon való részvételhez nyernek támogatást, a Nemzetközi Talentek pedig az utánpótlás szövetségi kapitány által kijelölt nemzetközi versenyeken való részvételhez nyernek el jelentős összegű támogatásokat.

Hasznos oldalak:

Jelentkezési lap letöltése >>

A Talent Program Facebook oldala >>

A Talent Program szabályzata >>

A felvételi vizsgára való jelentkezés feltételei és a vizsgák követelményszintje >>

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Somogyvári Anett

Kapcsolódó cikkek
Kommentek