Temerin lovasa nyerte az idei Nemzeti Vágtát

Nemzetivagta2018 Kiemelt

Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lovával nyerte az idén 11. alkalommal megrendezett Nemzeti Vágtát.

A győztes Rózsaszentmárton, Pogány, Füzér és Zirc lovasát utasította maga mögé a Hősök terén kialakított pályán. A 2018 leggyorsabb lovasa címet elnyert temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón, Fantázia hátára pedig győzelmi takarót terítettek.

A döntőben másodikként befutó Kun Ferenc, Rózsaszentmárton lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Ács Linda, Pogány versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Füzér és Zirc lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

A Zircet képviselő Molnár Gyöngyi a mindent eldöntő futam során leesett lováról, Ricárdóról, aki elsőként, de egyedül ért célba így a hivatalos listán utolsó helyen végzett.

A nemzetközi futam döntőjének győztese Kína lovasa lett. Másodikként Szerbia, harmadikként Szlovénia lovasa ért a célba, őket követték Magyarország, Csehország és Szlovákia versenyzői. A nemzetközi futamon 12 ország versenyzett, a döntőbe jutottakon kívül Törökország, Mongólia, Románia, Ausztria, Suriname és az Egyesült Királyság lovasa. A versenyzők a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok sorsolással kiválasztott shagya-arab lovaival indultak a versenyen.

A kishuszár vágtán idén Kolumbán Örs István, Sepsiszentgyörgy lovasa aratott győzelmet Fatima nevű pónilován.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon. A kellemes időjárásnak köszönhetően több ezren követték figyelemmel a vágta programjait a kétnapos rendezvény során. Az Andrássy úton felállított Vágta Korzóra, a résztvevő települések ételeit és italait bemutató Országkonyhára is rengetegen voltak kíváncsiak.

A Nemzeti Vágta futamai visszanézhetőek a Médiaklikk oldalán.

Forrás és fotó: MTI, Nemzeti Vágta

Kommentek