A magyar lovassport kitüntetettjei

Evtenyesztoje2020

A Díjugrató Szakág közzétette, kik vehették át a Magyar Lovassportért Emlékérmet, illetve ki nyerte el Az év tenyésztője megtisztelő címet.

Magyar Lovassportért Emlékéremben részesültek 2020-ban

Bacs katalin

Bács Katalin

A ’90-es évektől napjainkig a magyar díjugrató sport adminisztrációs hátterének megalkotója, legfőbb szereplője. Munkásságának jellemzője a pontosság, precizitás, rugalmasság. Éjjel-nappal, pihenést nem ismerve, minden pillanatban a díjugratásért dolgozott, gondolkozott. Évtizedes aktív szakági titkári munkássága fejeződött be, de a jelen és a jövő generációját tovább gondozza, hiszen lovassportunk hátterének egyik legtapasztaltabb tagja.

Bevardi karolyi3

Bévárdi Szilárd és Károlyi Gábor

A Digi TV közel egy évtizede meghatározó médiapartnere a Magyar Lovassport Szövetségnek. Legnépszerűbb szakágunk, a díjugratás életét karolta fel. Nemzetközi és Grand Prix versenyeknek, országos bajnokságoknak adott terjedelmes felületet, messzemenően figyelembe véve lovas világunk szakmai szempontjait. A Digi Tv képviseletében Bévárdi Szilárd és Károlyi Gábor a Magyar Lovassportért Emlékéremben részesülnek.

A 2020-as év tenyésztője Nagy Antal

A kiskunhalasi lótenyésztő 2020-ban felért a csúcsra. Az általa tenyésztett, Mytos apaságú szürke Walter Fazekas Istvánnal a nyergében a magyar díjugrató sport egyik legmeghatározóbb párosa volt az elmúlt öt évben. A legutóbbi felnőtt fedett pályás döntőt ez a páros nyerte 2019-ben, képviselte hazánkat 5*-os versenyeken Lisszabonban, Athénban, majd 2020 szeptemberében öt nagyszerű pályát teljesítve, bajnoki címre juttatta lovasát és tulajdonos tenyésztőjét.

Nagy Antal szorgalmas lószerető ember, aki családjával együtt neveli a csikókat a Kiskunhalastól 5 kilométerre lévő bázisán. Saját tenyésztésű lovaik hatalmas legelőkön és karámokban nevelkednek, és egy kisebb pályán megkapják az alapkiképzést, ahonnan a Hirling József Lovasparkba, Fazekas István nyerge alá kerülnek.

A jelen korban, amikor a ló- és lovassportban a külföldi lovak létszáma van többségben a startlistákon, példaértékű siker Walter és Nagy Antal története.

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek