Ötmillió forintot kaptak a lovas polgárőrök a jól végzett munkáért

Polgaror Kiemelt

A lovas polgárőrök és a rendőrök bűnmegelőző járőrszolgálatának köszönhetően a korábbinál jóval kevesebb kártérítést kellett kifizetniük betöréses lopások miatt – ötmillió forinttal támogatja a lovas polgárőrök munkáját az Aegon Magyarország Biztosító.

Drevenka Edit, az Aegon Magyarország PR igazgatója a Budai várban ünnepélyes keretek között adta át az ötmillió forintos támogatást jelképező csekket az OPSZ elnökhelyettesének, dr. Fekecs Dénesnek. Mint elmondta, a biztosító közel 1 milliárd forintot fizetett ki betöréses lopásokra az elmúlt évben, de ez az összeg közel 10 százalékos csökkenést mutat a polgárőrség és a rendőrség preventív munkájának köszönhetően.

„A polgárőrséget másfél évtizede elkötelezetten támogató Aegon Magyarország segítségével lehetőségünk nyílik olyan mértékű anyagi forrásokkal felvértezni a lovas szolgálatot, amennyit annak aktivitása és töretlenül növekvő létszáma megkövetel” – fogalmazott dr. Fekecs Dénes.

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) kötelékében ezer lovas polgárőr teljesít bűnmegelőző szolgálatot, akik mintegy 850 lóval járják azokat a külterületeket és üdülőövezeteket, ahová a gépkocsis járőrök csak ritkán jutnak el. A támogatást 75, pályázati úton kiválasztott polgárőr lovas egyesület kapja.

Aegontamogatas03

Forrás: Orientpress

Fotó: Sebestyén Jenő, Országos Polgárőr Szövetség

Kommentek