Lóverseny és öttusa a Kincsem Parkban

Ottusa og

A női váltók küzdelmével hétfőn megkezdődött az öttusázók idei legfontosabb versenye, a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság. A rendezvényt megnyitó sajtótájékoztatón a hazai szövetség és a Kincsem Park több évre szóló együttműködési szerződést kötött, így a jövőben a Kincsem Park több alkalommal adhat majd otthont öttusaversenyeknek.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke elmondta, hogy az év sportági fő eseménye zajlik ezen a héten Budapesten, néhány nap múlva pedig az öttusa olimpiai jövője szempontjából fontos tanácskozások, ülések következnek. "A sportág 1912 óta szerepel az olimpiák programjában, szeretnénk, ha ez 2024 után is így lenne" - mondta. Schormann az 1989-es világbajnokság során már járt a Kincsem Parkban.

Bretz Gyula, a magyar szövetség (MÖSZ) elnöke és Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója írta alá azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a következő években több kiemelkedő öttusaversenyt is rendeznek a létesítményben.

"Sportágunknak az a problémája, hogy nincs saját létesítménye. Van rá kormányzati törekvés, hogy legyen, ezt köszönjük, de addig is ide hozunk versenyeket" - mondta a MÖSZ elnöke.

"Különleges világbajnokságot rendezünk, mert az öttusa VB mellett laser run VB és a X. Nemzetközi Lóversenyfesztivál és Food Truck Show is itt zajlik a hétvégén. A Kincsem Park most bizonyíthatja, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne" - mondta a házigazda.

A vb-n a női és férfi egyéni versenyben három-három olimpiai kvóta megszerzésére nyílik lehetőség. Hétfőn és kedden a váltókat rendezik, majd következnek a hagyományos küzdelmek selejtezői, azután a döntők, végül a vegyes váltóval zárul a világbajnokság vasárnap.

Kincsem P Ark ottusa 1

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Kovács Tamás, Kincsem Park

Kommentek