Tour To Paris Párizsban fut

Tourtoparis

A magyar tréningben és tulajdonban álló Tour To Paris, jelenlegi legjobb sprinterünk ma, pénteken a francia Saint-Cloud-ban, egy 1400 méteres Listed besorolású versenyben áll starthoz. Ez azért különleges esemény, mert az elmúlt évtizedekben Overdose-t kivéve egyetlen Magyarországon készülő telivér sem vállalkozott arra, hogy a nagyon erős francia versenyüzemben, ilyen magas szinten megméresse magát.

Tour To Paris részvétele az 55.000 euró összedíjazású, hároméveseknek kiírt versenyben nemcsak a magyar, hanem a helyi lóverseny közönsége számára is különleges érdekesség lehet. Talán a szakmabelieken kívül még a nézők egy része is emlékszik Overdose-ra és a trénerére, Ribárszki Sándorra, aki pont tíz évvel ezelőtt egy fantasztikus, jól felkészített lovat állított starthoz. Tour To Paris annak ellenére, hogy két- és hároméves korában valamennyi versenyét megnyerte, még nem mérhető Overdose-hoz, hiszen eddig csak a magyar pályán és legfeljebb a szűk régió legjobbjaival mérte össze a tudását. Overdose viszont nemcsak Listed és Group győzelmekkel a tarsolyában érkezett Párizsba - habár jóval erősebb versenybe, mint ma Tour To Paris.

Hammersberg Elemér lovának október 5-én 12 másik telivérrel kell versenyre kelnie, akik a világ legjelentősebb és egyben leggazdagabb futtatóinak a színeiben indulnak és a legsikeresebb trénerek idomításában állnak. A többi induló tulajdonosai közé tartozik többek között a dubai uralkodó Godolphin istállója, a szaudi Khalid Abdullah, a francia Chanel divatház tulajdonosait takaró Wertheimer & Frere istálló, a katari uralkodó családhoz tartozó Al Shaqab Racing, az izmaelita egyház vezetőjének, Aga Khannak vagy éppen a távolkeleti P.S.R. Bloodstocknak az istállója.

Természetesen ezekhez a futtatókhoz a legjobb zsokék dukálnak, így nyeregbe száll a francia lóverseny elitje kiegészülve a Godolphin angol top-lovasával, James Doyle-lal. Tour To Paris nyergében a 28 éves, normandiai születésű Eddy Hardouin ül majd, aki az Egyesült Államokban és Németországban is komoly tapasztalatokat szerzett. Az idei francia zsokésampionátusban 861 lovaglásból 68 győzelemmel a hetedik helyen áll a nagyon népes és erős mezőnyben. További részletek Tour To Paris ellenfeleiről >>

A mezőny legjobb lovának eddig futásai alapján a brit Charles Appleby tréningjében és a Godolphin tulajdonában álló Mythical Magicet tartják, aki mellett a Khalid Abdullah Vanbrugh Usa-ja, illetve a Wertheimer család Spaday-a is a nagy esélyesek közé tartozik, hiszen ők már több erős versenyben, Listed vagy Group szinten is megállták a helyüket.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy Tour To Paris milyen esélyt képvisel? Erre egyelőre elég nehéz válaszolni, hiszen nehéz lenne bárkivel is összehasonlítani. Így tehát marad a találgatás és a csapat bizalma. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy Tour To Paris Franciaországban, az egyik legnevesebb ménesben, a Head család tulajdonában álló Haras Du Quesnay-eben született. Apja, Fuissé 1600 méterre futott a legeredményesebben, de a Francia Derbyben, a Prix Du Jockey Clubban is második helyen végzett, azonban szülőhazájában a tenyésztésben nem tudott sikereket elérni, ezért eladták Írországba.

Az azonban biztos, hogy muszáj szurkolni a magyar csapatnak ma 14.35-kor. A versenyt élőben a Bet.Lovi.hu oldalon, vagy eredetiben (ingyenes regisztráció után) a France Galop oldalán a live gombra kattintva lehet nézni.

Frissítés:

Tour To Paris sajnálatos módon nem tudott starthoz állni a franciaországi versenyében. A magyar versenyszervező Kincsem Nemzeti Kft. oldalán megjelent hivatalos közlemény szerint: "A mai napon Saint-Cloud-ban megrendezésre kerülő 4. Prix Matchem futamról Tour to Paris lejelentették, mert a francia szabályzat értelmében a 2018. évi állatorvosi bejegyzései nem megfelelően voltak vezetve."

Kommentek