Vonczem Gabriella cikkei

Különleges kancagyőzelem a 97. Magyar Derbyben

Golden Sea győzelme az idei Magyar Derbyben különlegesnek számít, mivel idomárlovasnak eddig még soha nem sikerült nyerni, illetve arra is csak kétszer akadt példa az elmúlt csaknem száz évben, hogy az első két helyen kancák érjenek célba. Stanislav Georgievvel, a győztes bolgár születésű lovasával és egyszemélyben trénerével Vonczem Gabriella beszélgetett.

Francia csúcsmének

A magyar futtatók és tenyésztők között az utóbbi évtizedben az egyik legkedveltebb piac a francia, ahonnan több Magyar Derby-nyerőt is vásároltak az elmúlt években. A francia tenyésztés az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül. A január 19-20-i hétvégén, a Mének Útja rendezvényen a legjobb és legdrágább méneket is közelről csodálhatták meg az érdeklődők.

A galopp legjobbjai 2018-ban

A zsokéknál hatalmas küzdelemben Stanislav Georgiev szerezte meg újra a bajnoki címet Paizs Gábor előtt. Ez volt az egyetlen címvédés 2018-ban a Kincsem Parkban, ugyanis minden más kategóriában új bajnok született, így a trénereknél Zala Csaba, az utánpótláslovasoknál Gönczi Rebeka, az ugrólovasoknál Horváth Balázs, az amatőröknél Sárfy Kitti ünnepelhetett.