Újraélesztési tanfolyamra várják a lovasedzőket

Melegitopalya X Kiemelt

A Magyar Lovassport Szövetség arra hívta fel a napokban a regisztrált edzők figyelmét, hogy a 2019-es licencévtől az újraélesztési tanfolyam elvégzését kötelezően igazolniuk kell.

A Magyar Lovassport Szövetség közleménye:

„Az elmúlt években egyre több, laikusok által végzett, eredményes újraélesztést mutatnak a statisztikák, ezért az Országos Sportegészségügyi Intézettel együttműködve Szövetségünk is kiemelt feladatának tartja a sportéletben tevékenykedő sportszakemberek újraélesztési ismereteinek bővítését.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet újraélesztési tanfolyamot szervez az alábbi időpontokban:

  • 2018. november 14 szerda
  • 2018. november 22. csütörtök
  • 2018. november 26. hétfő
  • 2018. november 30. péntek
  • 2018. december 5. szerda
  • 2018. december 13. csütörtök
  • 2018. december 21. péntek


A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatása az Országos Sportegészségügyi Intézetben zajlik, 9-13 óra között. (1113 Budapest, Karolina út 27.)

A tanfolyamon való részvételt térítésmentesen biztosítják a Magyar Lovassport Szövetség regisztrált edzői számára.

A tanfolyami jelentkezéseket név, telefonszám és e-mail cím megadásával a seszmo@osei.hu címre várják, legkésőbb a tanfolyam időpontját megelőzően 10 munkanappal.”

Az újraélesztés technikája nem csak a lovasedzőknek fontos. Hazánkban évente 20-25 ezer embert veszítünk el hirtelen szívhalál miatt, akik 70 százaléka megmenthető lenne, ha lenne a környezetükben akár egy ember, aki tudná, mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik. Rendkívül fontos ezért, hogy minél többen elsajátítsák az újraélesztés technikáját. Ha Te is szeretnél többet megtudni erről és elsajátítani ezt az életmentő tudást, de nem vagy lovasedző, kattints a TEVAgy a hős oldalra, nézd meg az alábbi videót.

Kapcsolódó cikk
Kommentek