5+2 lovas film hideg téli estékre

Lo Film1200

Az időjárás előrejelzés szerint a héten továbbra is havazás várható. Ez az időszak tökéletes alkalom arra, hogy a hideg téli estéken egy csésze forró itallal a kézben, vastag pokrócba burkolózva felelevenítsd kedvenc lovas filmjeid. Mi készítettünk egy összeállítást azokból, amiket szerintünk minden lovasnak látnia kell.

Archer kalandja

1862-ben, Melbourne-ben, a Viktóriai Lovas Szövetség meghirdeti minden idők legmagasabb szintű, nyílt versenyét. Dave Power, fiatal lovász útra kel az általa gondozott lóval, Archerrel, aki nagy esélyese a versenynek. Az út egy 600 mérföldes kietlen, "senki földjén" vezet át, egészen Melbourne-ig. Útja során rengeteg kaland kíséri: vadlovakkal találkozik, banditák keresztezik az útját, kirabolják, mindezen nehézségek ellenére időben érkezik a versenyre. A hivatásos zsoké azonban egy baleset miatt nem tud indulni a versenyen, így Dave száll nyeregbe a győzelemért. Dave és Archer lesznek az első győztesei a ma Melbourne Cup néven ismert híres versenynek.

Ruffian, a csodakanca

Minden idők egyik legjobb trénere, Frank Whiteley (Sam Shepard) edzi a lóversenyzés legígéretesebb fiatal kancáját, Ruffiant. Ilyen lélegzetelállító eredményt soha egyetlen ló sem ért el, Ruffian bárhol indul is, rekordot fut. Egy versenyen azonban valami furcsa dolog történik a bokszban, amire a zsoké sem tud megfelelő magyarázatot adni. Ruffian végigvágtat a versenyen és győztesként ér a célba, ám sorsa megpecsételődik.

Hidalgo - a tűz óceánja

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi, és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst - első amerikaiként - meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

A suttogó

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri lova, Zarándok nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

Fekete Szépség

A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll, Fekete Szépség, aki túlságosan is bízik a kétlábúakban. Azt hiszi, minden ember olyan, mint első, szerető gazdái. Farmról farmra vándorol, kalandok és megpróbáltatások sorát éli át, míg végül igazi barátra és otthonra lel. Ebből a megható történetből kirajzolódik, hogy miként érezhet egy ló, ha emberségesen bánnak vele, és miképp, ha nem.

+1 Kincsem

Kincsem, a csodakanca története köré szőtt romantikus kalandfilm az elmúlt tíz év legsikeresebb magyar mozifilmje – de azt már a forgatáskor hangsúlyozták, hogy ez nem Kincsem életrajzi filmje. A film készítői azt a célt tűztek ki maguk elé, hogy a Kincsem képes legyen felvenni a kesztyűt a legnevesebb amerikai filmekkel is – és ez úgy tűnik, sikerült is: Herendi Gábor alkotása nem csak idehaza, de külföldön is nagy sikert aratott.

+2 A lipicai

„Szerettük volna eloszlatni azt a közkeletű nézetet, hogy a lipicai ló úgymond az osztrákoké, a Habsburgoké. Be akartuk bizonyítani, hogy igenis helye van a magyar értékek között, Magyarországnak sok köze van a fajtához, joggal lehetünk rá büszkék” - 2016 nyarán láthaták a televíziónézők az első alkalommal A lipicai című filmet.

Folytatása következik!

Forrás: Port.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek