Díjugratóink Görögországban gyűjtötték a helyezéseket

Athen2019 2

A 2004-es Olimpia és a 2006-os Utánpótlás Európa-bajnokság helyszínén, a Markopoulo Olympic Equestrian Center füves pályáján csütörtökön vette kezdetét a 150.000 euró összdíjazású ötcsillagos CSIO verseny.

Az első versenynapon a 140 centiméteres versenyszámban Vándor Zsófia Quintusszal szép, hibátlan pályával a harmadik helyet szerezte meg.

A 150 centiméteres, kétfázisos nagydíj kvalifikációban Máté István Szombati Gábor 10 éves, Chacco-Blue apaságú sárgájával , Chaccrinue-val hibátlanul lovagolt, így harmadik helyezettként vágtázhatott a tiszteletkörben.

A Nagydíjban sem maradt el a kiváló magyar teljesítmény. Máté István Chaccrinue nyergében verőhiba nélkül teljesítette az alappályát, és még az időtúllépésért kapott két hibaponttal is helyezett lett. Ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel egy, Fazekas István Walterral pedig két verőhibával ért célba.

A vasárnap délutáni Nemzetek Díja versenyszámban az első pályára lovagló magyar versenyző ifj. Máté István volt, aki Chaccrinue nyergében egyszer hibátlanul, egyszer pedig négy hibaponttal teljesített. Ifj. Szabó Gábor kétszer négy hibapontot, egyetlen hölgy lovasunk, Vándor Zsófia pedig Quintusszal első hibátlanja mellé szintén négy hibapontot gyűjtött be. A csapat legrutinosabb tagja, a hideg fejjel lovagló Fazekas István a magyar tenyésztésű Walterral szintén négy-négy hibapontot lovagolt.

Németh István szövetségi kapitány válogatottja az egyik legkiegyensúlyozottabb csapatként a negyedik helyen végzett. Ez kiváló teljesítmény, hiszen a nyolcszor teljesített 160 centiméteres pályán négy hibapontnál rosszabb eredmény nem született.

Athen2019

A Nemzetközi Lovas Szövetség Divizió II-es fináléjában nyolc ország állt starthoz, a győzelmet hibátlan teljesítménnyel Norvégia szerezte meg.

A magyar díjugrató válogatott lovainak problémamentes szállításáról a Horse Trans Cargo és az Inter Horse Truck Kft. gondoskodott.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kommentek