El Carita Diamant, Cordiss és Gucci IC az Országos Kancavizsga győztesei

Cordiss1200 HK

A Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete idén is megrendezte nagy sikerű rendezvényét, az Országos Kancavizsgát, amely a Nemzeti Lovardában zajló Országos Díjugrató versennyel együtt került lebonyolításra. A nevezett lovak három kategóriában, mégpedig a 3, a 4 és az 5 éves korosztályban mutatkoztak be.

A 3 éves kategória volt a legnépszerűbb, összesen 17 lovat láthattak a nézők, akik közül heten térhettek haza prémium minősítéssel. A kategória championja az Erdélyi Lóránt által tenyészett El Carita Diamant (Diamant de Semilly x Corrado I) lett, megelőzve a mezőny legszebb küllemű lovát, a Czuczi család által tenyésztett Miss Charlotte IC-t (Churchill Ic x Matador), aki már begyűjtött egy ezüstérmet a három évvel ezelőtti csikóchampionátuson. Harmadik helyen pedig Csilló Rita kancája, Zekora (Zordon x Tunette) végzett.

El C Diamant1
El Carita Diamant
El C Diamant1 2
El Carita Diamant

A 4 éves lovak között Cordiss (Casallco x Baloubet du Rouet ) hozta el a bajnoki címet, a hétvége legmagasabb ugró pontszámával. Tenyésztője a Lewitzi ménes, tulajdonosa pedig a Szikriga Kft. Második lett Juhász Attila lova, Bognár Jentorinodiara (Diarado x Corino), a bronzérmes pozícióban pedig a TSN Kft. tulajdonában álló egykori csikó champion, Alma (Cariba Dam x Landprinz) végzett.

Cordiss1
Cordiss
Cordiss2
Cordiss

Az 5 éves kategória idén második alkalommal került külön értékelésre, a győztes pedig a Czuczi család Kovács Henri alatt eredményesen versenyző kancája, Gucci IC (Calato x Calido I.). A második helyen a 4 éves kategória tavalyi győztese, a Zodoma Károly tulajdonában álló Lagretta HB (Lagarder x Rolls Royce) végzett, megelőzve a mezőhegyesi tenyésztésű Kármen M-et (Calvino Z x Stauffenberg).

Gucci IC1
Gucci IC
Gucci IC2
Gucci IC

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek