Korosztályos Championátus a Bükk szívében

Szvarad palya

Az idei Korosztályos Championátus Szilvásváradon a Lipicai Arénában zajlik, ahol a verseny történetében első alkalommal több mint 150 lovas mérik össze tudását a bajnoki címekért. A lovasok hét kategóriában versengtek három napon keresztül, hogy utána Bábolnán folytassák a pontgyűjtést két hét pihenőt követően.

Kettős győzelmekkel kezdődött a Korosztályos Championátus

A póni lovasok mezőnye évről-évre erősödik, egyre több fiatal indul a kategóriában. Már az első napon is remek lovaglásokat láthatott a közönség, a győzelemhez el kellett érni a 8 stíluspontot, ami a Németh István által felkészített Benedek Adélnak sikerült. Második helyen Both Petra, harmadikon pedig Király Aliz végeztek.

A gyermek kategória stílusversenyében az első két helyet ifj. Petrik Béla tanítványa, Magyar Balázs érdemelte ki, harmadik helyre szorítva Sáli Csengét.

A verseny legnépesebb kategóriájában, a Serdülő B-ben Krajnyák Fanni lett az első, megelőzve ifj. Antal Pétert és Fekete Lucát az összevetésben.

Az amatőrök között a GP győztes Hajdú Petra volt a legjobb, szoros versenyben a korábbi győztes Bandi Barbarával, és Hajdú Dórával.

A Serdülő-A kategóriában is kettős győzelem született, mivel Maszlag Ilona tanítványa, Tamás Jázmin mindkét lovával villámgyors hibátlant lovagolt, őt pedig harmadik helyen Vincze Imre követte.

Az utánpótlás kategóriában a címvédő Ábrahám Zsófiának is sikerült a duplázás, az ifjúsági magyar bajnok Gráf Edina Nikolettát megelőzve.

A felnőtt lovasok 130 centiméteres versenyszámában ifj. Néveri Imre László győzedelmeskedett, a második helyen Horváth Gábor, a harmadikon pedig Körtvélyessy Péter végeztek.

Veszprém megye csapatáé a győzelem

A Korosztályos Championátus második versenynapján a középdöntők mellett a csapatversenyek is lebonyolításra kerültek, ahol a két serdülő és az utánpótlás korosztályból összeálló négy fős csapatok mérhették össze tudásukat. Összesen tíz csapat adta be nevezését, akik közül hárman zártak hibátlanul, így közöttük összevetésben dőlt el a végső sorrend.

Az összevetésben a leggyorsabb a Veszprém megye csapatát képviselő Unger Fanni volt, így a Maszlag Ilona által vezetett Kovács Noémi, Viasz Hanna és Tamás Jázmin összeállítású csapat vihette haza az első díjat. Második helyen Győr-Moson-Sopron megye II-es csapata végzett Gráf Edina Nikolettának köszönhetően, akinek csapattársai Fekete Luca, Mischler Zille Anna és Rigó Gergő voltak. A Tóth Béla régió csapatának tagjai, Csetényi Lea, Szabó-Lódi Petra, Bartucz Laura és Horváth Béla Bence pedig a harmadik helyezettnek járó elismerésben részesültek.

Veszprem megye csapat Szvarad
Veszprém megye győztes csapata

Az egyéni kategóriák a póni lovasok versenyével kezdődtek, ahol Frank Dániel több mint öt másodperces előnnyel ért célba, a második helyen végző ifj. Antal Péterhez képest. Varga Zoltán tanítványa, Szilágyi Zille Sára lett a harmadik.

A gyermek kategóriában a szombati stílusverseny legjobbja, Magyar Balázs a hibaidős kategóriában is helyt tudott állni, így a maximális húsz ponttal várta az utolsó napot. Szabó Dorina végzett a második helyen, megelőzve a Prosper Lovasklub versenyzőjét, Tavasi Esztert.

Az amatőrök között Bandi Barbara volt a legjobb, hiszen az első és a harmadik helyet is meg tudta szerezni. Második helyen a fedeles döntő ezüstérmese, Szabó Krisztina végzett.

A serdülő B kategóriában Maszlag Ilona tanítványai dominálták a mezőnyt, hiszen Kókai Bálint és Kovács Noémi tudtak csak egyedül 55 másodperc alatti eredményt elérni. A harmadik helyet az első nap győztese, Krajnyák Fanni szerezte meg, aki ezzel vezeti a pontversenyt.

A serdülő A 120 centiméteres pályáján Tamás Jázmin megismételte a előző napi eredményét, és ismét elhozta az első két helyet, a harmadik helyre száműzve Kof-Kiss Dorkát.

Az utánpótlás lovasok között Unger Fanni villámgyors lovaglással előzte meg a második és harmadik helyet is megszerző Gráf Edina Nikolettát.

A felnőttek között Horváth Gábor győzedelmeskedett, megelőzve Szotyori Nagy Kristófot és Körtvélyessy Pétert.

Fotó: Díjugrató Szakág

Kommentek