Lovas programok az ünnepi hosszú hétvégére

Diszelgok Nl900

Hagyományőrzés, ló- és lovassport vagy egy jó film? Idén is számos érdekes lovas program mözül válogathatsz a március 15-i ünnepi hétvégén.

Ünnepi programok Budapesten

A március 15-i ünnepi programok sora 9 órakor kezdődik a Kossuth téren a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával, ahol a Nemzeti Lovas Díszegység lovasai is évről-évre jelen vannak, majd huszármenet indul a Múzeumkertbe a következő útvonalon: Kossuth tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út- Erzsébet tér Károly körút – Múzeum körút.

10 óra 30 perckor kezdődik az ünnepség a Nemzeti Múzeum kertjében, ahol 13 és 18 óra között lósimogató és pónilovaglás várja a gyerekeket.

Tovább a nemzeti ünnep hivatalos programjára >>

Huszáros hétvége a szentendrei Skanzenben

A huszárok életének legfontosabb állomásait mutatja be a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén péntektől vasárnapig a szentendrei Skanzen.

Az érdeklődők a Skanzen huszárképzőjében megtapasztalhatják, hogy a zenés-táncos verbuválást követően milyen volt hajdan belépni a hadseregbe. Az 1948-49-es csatákat ólomkatonákkal lehet újrajátszani, de lehetőség lesz belekóstolni a huszárok kedvenc ételeibe is.

A Hagyaték Lovas Egyesület huszártáborában az egykori huszárélet pillanatai elevenednek meg, lovas díszbemutatókat tartanak, és meg lehet tekinteni a szabadságharc magyar tiszti és legénységi huszárainak, gyalogostisztjeinek szablyáit is.

A mesterségbemutatókon a gyöngyszövést és a kovácsmesterséget lehet megismerni, lesznek ügyességi feladatok és népi játékok, bábszínház, kokárdavarrás, könyvjelzőhímzés, gyertyamártás, mézeskalács-díszítés, de fakardot, huszárcsákót és huszáros ujjbábot is lehet majd készíteni.

További részletek: Huszáros hétvége a Skanzenben >>

Kicsihuszár Tanoda Kiskunhalason

Ismét megnyitja kapuit a Kicsihuszár Tanoda a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban. A március 15-én 8 óra 30 perckor kezdődő program lehetőséget ad az érdeklődőknek, hogy megismerkedjenek a lovak körüli munkával: etetés, lóápolás, játékok, ismeretterjesztés, jó idő esetén lovaskocsikázás várja a résztvevőket. 10 órakor az ünnepélyes zászlófelvonásra a városközpontban a Kicsihuszár Tanoda diákjai kilátogatnak a huszárokkal együtt. A programon való részvétel ingyenes.

Kiscsihuszár Tanoda a Facebookon >>

Díjugrató Fedeles Döntő a Nemzeti Lovardában

Március 14-17. között a téli versenyszezon lezárásaként zajlik a fedett pályás országos bajnokság, ahol eldől, hogy ki lesz a szezon legjobbja a különböző kategóriákban. A belépés ezúttal is ingyenes.

Tovább a Díjugrató Fedeles Döntő részletes programjára >>

MűsorajánLÓ: Kincsem az RTL Klubon

Az RTL Klub ünnepi programjára tűzte Herendi Gábor nagy sikerű filmjét, a Kincsemet. Délután, 17 óra 20 perces kezdettel a film forgatásának kulisszatitkaiba, érdekességeibe avat be az Így készült: Kincsem. 19 óra 25 perctől pedig kezdetét veszi az egész estés moziélmény, amikor otthonod kényelméből nézheted meg a Kincsemet.

Kincsemfilm1200

Ügető versenynap a Kincsem Parkban

Március 16-án 13 és 17 óra között várja az ügetőrajongókat szokásos szombati ügető versenynapjára a Kincsem Park. A belépés ingyenes.

Kommentek