Magyar lovastusa sikerek nemzetközi porondon

Lovastusa illusztracio1200

Kaizinger Balázs és Clover a német Bundeschamiponaton szerepeltek eredményesen, míg a magyar tenyésztésű La Paz az amerikai Sara Mittleiderrel gyűjti a jobbnál jobb helyezéseket.

Kaizinger Balázs és Clover dobogós a Bundeschampionaton

Kaizinger Balázs szeptember elején Clover nevű oldenburgi heréltjével indult a Bundeschampionaton a 6 éves lovak lovastusa versenyén. Csütörtökön és pénteken a terep stílusversenyeken nagyszerűen teljesített a páros, a pénteki kis döntőt kiváló formát mutatva, 8,5 stílusponttal nyerték meg, amivel jogot szereztek a döntőben való indulásra.

A döntőben mind a három M kategóriás részfeladat szerepelt, melynek ugró stílus feladatában ismét az első helyen végeztek, majd a vasárnapi terep döntőn 8,2 stíluspontot kaptak, és végül a harmadik helyet szerezték meg.

La Paz potencionális olimpiai lóva lépett elő amerikai lovasával

A Bazsó Gergely által tenyésztett, 9 éves magyar sportló herélt, La Paz a legmagasabb kategóriájú nemzetközi military versenyeken ér el helyezéseket az amerikai Sara Mittleiderrel.

A Tangelo apaságú La Paz ötévesen került külföldre. Anyai féltesvére, Joplin szintén eredményes sportló és Kancavizsga helyezett volt.

Forrás: Lovastusa Szakág, MSLT
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kommentek