Magyar sikerek a Nemzetközi Lovasíjász Világkupán

Lovasijaszvk Og

A Nemzetközi Lovasíjász Világkupa és Nagydíjon 13 ország 63 lovasíjásza állt rajthoz, hogy megméresse magát magyar, koreai, valamint lengyel versenystílusban. Senior és junior kategóriában is hazai versenyzők léphettek fel a dobogó legfelső fokára, és a csapatversenyben is a magyarok teljesítettek a legjobban.

Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság, Irán, Kazahsztán, Mongólia, Hollandia, Lengyelország, Szerbia, Svédország, valamint Törökország lovasíjász versenyzői vettek részt a rendezvényen.

Szoros volt a küzdelem az első helyért senior kategóriában. A dobogó legfelső fokára végül Némethy Christoph (a borítóképen) állhatott fel. Az ezüstérmet nyert tanítványa, Maucha Ágnes szerezte meg, a a dobogó harmadik fokára pedig a Franciaországból érkező Martin Imbert állhatott fel. Junior kategóriában Molnár Botond teljesített a legjobban, a második helyen a holland származású Siem Budding végzett, a finn Elsa Siro pedig a harmadik helyen zárta a versenyt. Csapatversenyben Magyarország érte el a legmagasabb eredményt, maga mögé utasítva Lengyelországot és Finnországot.

2019 Maucha Agnes
Maucha Ágnes

Rendhagyó módon ezúttal egy külön versenyszámmal is készültek a rendezők. A Lovasíjász Extrém lengyel futamait olyan elemekkel bővítették, mint az ugratás, a keresztbe lövés, a korongdobásos lövés, valamint a Kazah Style. A magyar extrém során lassú és gyors vágtában is célba kellett találniuk a lovasíjászoknak, míg a koreai extrém alatt megnövelték a táblák számát. Az extrém versenyszámokba kizárólag a legjobb 10 versenyző juthatott be. A mindössze 15 éves Molnár Botond a magyar, valamint a lengyel extrém pályán is az első helyen zárt. A koreai extrém győztese Martin Imbert lett Franciaországból.

2019 Martin Imbert
Martin Imbert

„Óriási öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy 13 ország 63 versenyzője állt rajthoz az idei Nemzetközi Lovasíjász Világkupa és Nagydíj bajnokságán. Egyedülálló az a kitartás és szenvedély, ami végig hajtotta a külföldi és hazai versenyzőket a pályákon. A magyar győzteseknek ismét sikerült bebizonyítania, hogy ott a helyük az élvonalban. Ez mindannyiunk közös sikere.” – mondta Némethy Zoltán, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE elnöke.

„Az első versenynapok felázott pályán zajlottak az esős időjárás miatt. Ráadásul a tavalyi I. Nyílt Lovasíjász Világbajnoksághoz hasonlóan idén is aktívan részt kellett vennünk a rendezvény lebonyolításában, így a felkészülésre is kevesebb időnk maradt. A megpróbáltatások mégsem tántorítottak el minket. A legjobbat hozta ki magából minden versenyző. Büszke vagyok a külföldi, de különösen a magyar tanítványaimra, akik ismét sorozatos győzelmet arattak” – nyilatkozta Némethy Christoph, az akadémia vezetőedzője, valamint a világkupa senior győztese.

2019 Molnar Botond
Molnár Botond

A junior lovasíjász versenyzők legközelebb augusztus 23. és 25. között mérethetik meg magukat a Magyar Vár Tábor területén a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Lovasíjász Világbajnokságon.

Részletes versenyeredmények >>

Forrás és fotó: Némethy Lovasíjász Akadémia

Kapcsolódó cikk
Kommentek