Original Kassai System – 2022. Nyár a Kassai-völgyben

Junior

Minden hónap első szombatján a Kassai-völgy, a modernkori lovasíjászat bölcsője nyitva áll a látogatók előtt.

A nyári Nyílt napok mindegyike különleges alkalommal szolgál arra, hogy a látogatók betekinthessenek a Kassai Iskola életének egy-egy jellemző részletébe is. Az év más Nyílt napjaihoz hasonlóan, ezeken a napokon is bekapcsolódhatnak a látogatók a délutáni íjászedzésekbe és részt vehetnek az interaktív beszélgetésen Kassai Lajos lovasíjász Mesterrel, de lássuk, mire lehet még számítani idén nyáron a Kassai-völgyben.

2022. július 1-2., péntek és szombat

Original Kassai System Országos Bajnokság

Július hónap első hetében két napon keresztül Magyarország legjobb lovasíjászai mérik össze tudásukat az Országos Bajnoki címért a Kassai-völgyben. A versenyzők négy kategóriában (Junior, Női, Férfi és Senior) indulhatnak. A versenyek szüneteiben a Kassai Iskola tanulói nyílt edzéseken vesznek részt, kihasználva a világ legjobban felszerelt lovasíjász központja által nyújtott lehetőségeket. A szombati napon díjkiosztó ceremónia és élő zenével kísért ünnepély zárja a bajnokságot.

2022. augusztus 6., szombat

Lovasíjászat világnapja és Nyílzápor a Kassai-völgyben

A Kassai Lovasíjász Iskola augusztusi Nyílt napja és a Kassai-völgy immár második évben szolgál a Lovasíjászat Világnapja központi eseményének helyszínéül. A Lovasíjászat Világnapja eseményt azzal a céllal hívta életre a Lovasíjász Világszövetség (World Federation of Equestrian Archery - WFEA), hogy egyesítse a lovasíjászokat egyesületre, kultúrára és technikára való tekintet nélkül.

A Kassai-völgyben a Lovasíjászat Világnapja alkalmából ekkor kerül megrendezésre a Nyílzápor, az esemény a magyar hagyományőrző íjászok örömünnepe.

Augusztus első hetében az Amazonok táboroznak majd a Kassai-völgyben, akik a már megszokott módon ismét kiemelt szerepet tölthetnek be a völgyben zajló rendezvények során.

2022. augusztus hatodika számtalan programot tartogat a látogatók és az aktív résztvevők számára is előadások, bemutatók és versenyek formájában.

Bővebb információ:

Níilzapor

A nyári Nyílt napok zenébe öntéséről, a csata és az ünnepi hangulat még emelkedettebbé tételérő a hagyományoknak megfelelően Bársony Bálint és kiváló zenésztársai gondoskodnak majd.

Minden érdeklődőt vár a Kassai-völgy!

Szöveg: Konkoly-Pamuk Anna
Fotó: Konkoly Merse

Kapcsolódó cikk
Kommentek