Nagydíjak vasárnapja a lampechtshauseni utánpótlás CSIO-n

Dijugratas Illusztracio1200 Pixa

Vasárnap a nagydíjakkal folytatódott a verseny az ausztriai Lamprechtshausenben megrendezett utánpótlás CSIO-n.

A gyermek korosztályban ezúttal nem jutott magyar lovas a 130 centiméteres nagydíj összevetésébe, így itt meg kellett elégednünk a pénteki Nemzetek Díja győzelemmel. A magyar csapatban a legjobb eredményt hat hibaponttal Kisgergely Kata Achilleusszal és ifj. Szuhai Gyula Le Royallal érték el.

Az ifjúsági lovasok megmérettetésével folytatódott a verseny. Míg a pénteki nagykörben Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza volt a legeredményesebb magyar versenyző öt hibaponttal, vasárnap egy Győr-Moson-Sopron megyei lovas, Alasztics Aliz érte el a legjobb eredményt a csapatból. Pirik Zsolt tanítványa Concordia HB-vel az összevetésben négy hibaponttal az ötödik a helyen zárt a 140 centiméteres nagydíjban. Az alappályán két magyar versenyző lovagolt egy verőhibával: Erdős Jázmin Amazonnal és Dömse Tamás Conquistadorral.

Az utolsó versenyszámban sem maradtak el a magyar helyezések, hiszen a 145 centiméteres fiatal lovas nagydíjban két rutinos válogatott lovasunk, Hollé Sára Clintusszal és Weinhardt Virág Chiclanával a nyolcadik és a kilencedik helyet szerezték meg.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikk
Kommentek