Veszprém megye csapata a champion

Csapatchamp og

Pénteken vette kezdetét a 2019. évi Korosztályos Championátus második fordulója Bábolnán, ahol hét korosztályban mérkőznek meg a lovasok, hogy az utolsó napon a dobogó legfelső fokára állhassanak.

Pénteki pontvadászat

A póni lovasok mezőnyében több 8 feletti stíluspontot is kaptak a versenyzők Stróbl Dorottya stílusbírótól, akik közül a legmagasabb pontszámot Király Aliz érdemelte ki. Őt követte Németh István tanítványa, Benedek Adél, majd Habsburg-Lothringen Károly Konstantin.

A gyermek kategória stílusversenyében Füzér Gábor tanítványa, Kiss Maja volt a legjobb. Az esélyesek közül az ifj. Petrik Béla által felkészített Magyar Balázs végzett a második, Szuhai Rodrigó pedig a harmadik helyen.

A verseny legnépesebb kategóriájában, a Serdülő B-ben a pontversenyt vezető Kovács Noémi lett az első, megelőzve Szabó-Lódi Petrát és Rednágel Sára Borókát az összevetésben.

Az amatőrök között Bandi Barbara tovább növelte az előnyét a második helyért nagy versenyben álló Nagy Evelin és Gráf Miklós Viktor előtt.

A Serdülő A kategória első három napjának győztese, Tamás Jázmin ezúttal csak a hetedik helyen végzett, így több lovas is élt a lehetőséggel és faragott hátrányából az üldözők közül. Ezúttal Kof-Kiss Dorka volt a leggyorsabb a második fázisban, szoros versenyben mögötte Hegedűs Adél Dórával és Hóman Grétával.

Az utánpótlás kategóriában a címvédő lovas, Ábrahám Zsófia győzött, ezzel újra bekerült az esélyesek közé. Braunitzer Enikő végzett a második helyen, Gráf Edina Nikoletta pedig a harmadik helyének köszönhetően átvette a vezetést.

A felnőtt lovasok 130 centiméteres versenyszámában Szotyori Nagy Kristóf győzedelmeskedett, az élen álló Mihucz Tibor és Körtvélyessy Péter előtt.

Fordulatos szombat

A Championátus bábolnai fordulójának második versenynapján a középdöntők győztesei mellett a csapatverseny végeredménye is kihirdetésre került.

Két csapat zárta hiba nélkül a második fordulót, akik közül összevetésben dőlt el, hogy ki kapja meg a maximális tíz pontot. Habár a Némethy Bertalan régió csapata került ki az összevetésből győztesen, az összesítésben csak a hatodik helyet tudták megszerezni, mivel a Reider Balázs vezette, Csöglei Alexandra, Kiss Krisztina, Hegedűs Adél Dóra és Prikler Szilárd összeállítású csapat az első fordulón nem indult.

Viszont Veszprém megye csapata a mostani a második hellyel megszerezte a végső győzelmet, hiszen a verseny mindkét fordulójában minden csapattag hibátlanul lovagolt, így a Maszlag Ilona által vezetett, Kovács Noémi, Viasz Hanna, Tamás Jázmin és Unger Fanni összeállítású csapat (a borítóképen) hibapont nélkül vihette haza az első díjat.

Az összesítésben második lett a verseny egyedüli klub csapata, az Airvent Lovas Club által felállított, Hóman Lili, Marozsi Eszter, Hóman Gréta, Braunitzer Enikő összeállítású együttes Fábián István vezetésében.

Pest megye csapatának tagjai - Kárpáti Sára, Hack Eliza Szonja, Vajay Dóra és Csákányi Dorottya, Varga Zoltán vezetésével - pedig a harmadik helyezést szerezték meg.

Az egyéni kategóriák a póni lovasok versenyével kezdődtek, ahol Frank Dániel volt ismét a leggyorsabb, így a pontverseny második helyén áll jelenleg. De nagyon szoros a verseny, hiszen nem sokkal előtte Szilágyi Zille Sára, mögötte pedig csupán két ponttal lemaradva Király Aliz áll.

A gyermek kategóriában magabiztos hét pontos előnnyel Magyar Balázs áll az élen, megelőzve a Prosper Lovasklub versenyzőjét, Tavasi Esztert, valamint Szuhai Rodrigót.

Az amatőrök között Bandi Barbara húsz ponttal vezeti a tabellát, így a dobogós helyezés már biztos számára. A második helyért továbbra is Gráf Miklós Viktor és Nagy Evelin küzdenek.

A serdülő B kategóriában akár bajnokot is lehetne avatni, hiszen 32 pontos előnnyel Kovács Noémi már biztos, hogy a dobogó legfelső fokára állhat fel, a kérdés már csak az, hogy ki fog állni mellette. Ezt nehéz lenne megtippelni, hiszen a következő hat lovas 5 ponton belül áll, így a végeredményről a vasárnapi helyezések fognak dönteni.

A Serdülő A 120 centiméteres pályáján Tamás Jázmin már a negyedik győzelmét szerezte meg, de ennek ellenére még nincs biztonságban, hiszen Hóman Gréta is minden nap helyezve volt. Jelenleg a harmadik helyen Gimesi Lorena áll, de mögötte többen is ostromolják a bronzérmes pozíciót.

Az utánpótlás lovasok között Unger Fanni és Gráf Edina Nikoletta fej-fej mellett harcolnak a győzelemért, a tavalyi győztes Ábrahám Zsófi pedig holtversenyben áll a harmadik helyen Csákány Dorottyával.

A felnőttek között Szotyori Nagy Kristóf nagyot hajrázott az utóbbi két napon, és már csak egy pont választja el az élen álló Mihucz Tibortól, viszont Körtvélyessy Péter sincs sokkal lemaradva.

Fotó: Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu

Kommentek