Göttler Vilmos 135 centiméteren sem talált legyőzőre

Gottler V Jegvirag 20220618 og

Több mint 200 versenyző döntött úgy, hogy megméreti magát a Nemzeti Lovardában a CSIO3*-W előtti utolsó versenyen.

A hétvége első győzelmét 90 centiméteren Vincze Cintia és Gazal Gazella (Lacházi LKE) zsebelték be, mögöttük a Gável Eszter Rebeka – Gulliver és Rácz Emese – Csinibaba párosok szerezték meg a dobogós helyeket.

A kezdő lovasok között Vass Fanni és Galga (Hevesi SE) 8,3 stílusponttal szerezték meg az elsőséget. Jung Lili és Bloom Aquarelle, valamint Zieger Szonja Kata és Lagarder holtversenyben zárt egyaránt 7,7 ponttal.

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Fábiáncsics Gábornak és Cornet’s Libre PS nevű szürke ménjének szólt a taps, Hóman Lili és Korax Széplak Szikra épp csak árnyalatnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre, harmadik ifj. Gombos László és Chacco-Centado LH.

Az ötéves lovak mezőnyében újabb győzelmet húzhatott be a Fábiáncsics Horses SE Faluhelyi Ádám és Diasandro Blue 8,60 stíluspontos teljesítményének köszönhetően. Stróbl Dorottya és Bognár Flyplesure másodikként, ifj. Gombos László ismét a harmadik helyen zárt, ezúttal és Goldpleasure LH nyergében.

Faluhelyi Adam Diasandro Blue Pentek
Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue

Az ifjúsági lovasok között is a 8,60 stíluspont volt a nyerő, ezt Vass Fanninak sikerült elérnie, aki Galga nyergében már a második győzelmét könyvelhette el. Kozma Rebeka és Kannandro a második, Bodnár Annabell és Comedy Star a harmadik helynek örülhetett.

110 centiméteren a leggyorsabb hibátlant Hegedüs Kristóftól és Sonadortól (Gyömrői Tövesmajor LE) láthatta a közönség, de egy másodpercen belül zárt Janik Valéria is Costa Ricával, megelőzve Ruisz Lillát Kahlua nyergében.

Az amatőr lovasok mezőnyében egy másodpercen belül zártak a dobogós lovasok. Első Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders (Pasaréti Honvéd Lovas SE), majd Reichert Virág Viktória és Da Si Joly, végül Freisleben Zsófia és BK Calidon voltak a leggyorsabbak, akik hibátlanul teljesítették Karádi László pályáját.

A hatéves lovak mezőnye mindössze nyolc párost számlált. Az első helyeket Eszes Ferenc szerezte meg Pusztai Zsuzsanna lovaival, első lett Let’s Win TN, második Kansas VL. Harmadikként zárt Jármy Kinga és JB Csákó.

Nem hozott meglepetést a 120 centiméteres nyitott versenyszám, hiszen ezúttal is Göttler Vilmosnak és Jégvirágnak szólt a taps. Második lett a győztes idejétől jó hét másodperccel lemaradva Faluhelyi Ádám és For The Moment, harmadik Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders.

Gottler Vilmos Jegvirag Pentek
Göttler Vilmos - Jégvirág

A napot lezáró 130 centiméteres versenyszámban a szerb Zoran Jovanovicnak és Straordinariának szólt a taps, Czékus Zoltán Castróval a második helyet tudta megszerezni. A hazánkban rendszeresen versenyző Andrej Holly Chellano Ladyvel harmadik, Kartouch nyergében a negyedik helyet szerezte meg. A fiatal lovasok közül Nyemcsok Hanna Dórát és Jégvirágot szólították az eredményhirdetésre.

Zoran Jovanovic Straordinaria Pentek
Zoran Jovanovic - Straordinaria

Jól indult a szombati nap Bohák-Debreczeni Éva számára, hiszen Malle Babbe F nyergében megszerezte a győzelmet a 100 centiméteres nyitott számban, megelőzve a Török Sándor – Casallina PSZ és Hluskó Lívia Anna – Q-Fly Chin Chin párosokat.

A kezdő lovasok között Zieger Szonja Kata és Lagarder (Pasaréti Honvéd Lovas SE) ezúttal meg sem állt a győzelemig, második Pais Jázmin és La Coeur Lucky, harmadik Pintér Eszter és Deddy.

Az ötéves lovak versenyszámában duplázott Faluhelyi Ádám és Diasandro Blue (Fabiancsics Horses SE), a castíliás Kovács Roland és Albanese a második helynek örülhetett, a dobogó harmadik fokát pedig Vándor Zsófia hódította meg Chacca Lady SZ nyergében.

Faluhelyi Adam Diasandro Blue Szombat
Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue

Az ifjúsági korosztályban sem történt nagy változás az előző napi eredményekhez képest. Ismét Vass Fanni és Galga vezethette a tiszteletkört, Bodnár Annabell és Comedy Star egy helyet javított pénteki teljesítményén, harmadik Tapasztó Laura Dalma és Eleanor O.

Vass Fanni Galga Szombat
Vass Fanni - Galga

110 centiméteren kiélezett versenyben Hegedüs Kristóf N-Gesmer Rouge nevű lovával az első, Columbiana PH-val a harmadik helyet szerezte meg, második Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z.

Az amatőr lovasok között a Fábiáncsics Horses SE színeiben versenyző Reichert Virág Viktória és Da Si Joly villámgyors hibátlannal zárt, mögöttük Klacsán Adrienn és Clarimo hajszálnyi időkülönbséggel előzte meg a Ruisz Lilla – Kahlua párost.

A hatéves lovak mezőnyében ezúttal a castíliás Kovács Roland által lovagolt Golden Sky-C nevű herélt kapta a legjobb értékelést, Török Sándor – Stalinton PSZ és Andrej Holly – Campanella volt a további sorrend.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban Krepcsik Lara és Hermitage De La Motte L (Öregkő Lovasai Egyesület) utasította maga mögé a mezőnyt, Búza Krisztián és Carismo-M zárt másodikként, harmadik Kiss Anett Natália és El Camino.

125 centiméteren a Hevesi SE (Lovas Baráti Kör) lovasa, Szalai Vivien Kitti volt a leggyorsabb Samantha nyergében. Faluhelyi Ádám két kiváló helyezésnek is örülhetett, hiszen Victory Blue PS-t a második, For The Momentet a harmadik helyre lovagolta.

Szalai Vivien Kitti Samantha Szombat
Szalai Vivien Kitti- Samantha

Göttler Vilmos ezen a napon a 136 centiméteres versenyszámban indult Jégvirággal és sikerült is megszerezniük a győzelmet.

Gottler Vilmos Jegvirag Szombat
Göttler Vilmos - Jégvirág

Második Czékus Zoltán és Castro, harmadik Andrej Holly és Kartouch.

Czekus Zoltan Castro Szombat
Czékus Zoltán - Castro
Andrej Holly Kartouch Szombat
Andrej Holly - Kartouch

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek