Szuhai Rodrigo a Babochay Farkas Sándor Emlékverseny győztese

Babolna 202206 og

Az egykori méneskari százados, a modern lovassport elindítója, Babochay Farkas Sándor emlékét őrizte a bábolnai nemzetközi díjugrató verseny szombati középkör győztesek köre versenyszáma.

Tizenkét csoportgyőztes és egy „lucky looser” juthatott be Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő által épített összevetésbe, ahol heten tudtak hibapont nélkül a rövidített pályán célba érni. Szélvész gyors lovaglással a diósgyőri Szuhai Rodrigo volt a leggyorsabb JayJay nyergében, így a tavalyi második helyezése után idén ő vehette át a győztesnek járó díjat a dán nemzetközi bírótól, Niels Meincketől és Babochay Farkas Sándor lányától, fiától és dédunokájától.

PC szuhai jayjay
Szuhai Rodrigo - JayJay

2020-ban az emlékversenyben győztes Krucsó Szabolcs most Carusóval második lett, harmadik az Airvent színeiben lovagló Calliope nyergében Lehotai Máté.

PC krucso caruso
Krucsó Szabolcs - Caruso
PC lehotai calliope
Lehotai Máté - Calliope

A sárga Janieta VDL nyergében Búza Patrik Zoltán lett a negyedik, ötödik El Contheróval Mráz Tamás és hatodik legjobb külföldi lovasként az osztrák Sascha Kainz Amazonnal.

A gyermekeknek kiírt pénteki és szombati versenyszám hasonló eredménnyel zárult mindkét napon hiszen először Sáli Csenge győzött Jácinttal, másnap második lett, míg válogatott társa, Both Petra I’m Special RV-vel pénteki második helye után előrelépett és szombaton övé lett a győzelem. A gyermek körben az első napon Sári Viktor tanítványa, Szabó Larissza Agropoint Colleganóval, szombaton Szikszai Lajos lovasa, Horváth Katica Mária Ózonnal lett a harmadik.

PC sali jacint
Sáli Csenge - Jácint

Második alkalommal rendeztek Magyarországon póniknak nemzetközi versenyt, a pálya magassága pénteken és szombaton is 110 cm volt. A győzelmet mindkét nap a Varga Ménes lovasa, Gubicza Dorottya szerezte meg Quint Van De Groenheuvel nyergében. A pénteki kétfázisos versenyszámban a prosperes Csizmadia Csengéé és Aisha-Amiraé lett a második, míg szombaton a harmadik hely. Második nap a cseh színekben versenyző Sophia Urbanova Kalypso „R” Van Het Juxschottal lett a második.

PC gubicza d QUINT VAN DE GROENHEUVEL

A kiskör záró, 125 centiméteres, hiba-idős versenyszámában az utolsónak starthoz álló Kovács Noémié lett a győzelem, aki Gut Neuhofs Corlypsóval mindenkinél gyorsabb volt. Második a pénteki győztes, Fésűs Gréta Hunter Dadero Z-el, míg harmadik a 13 éves Szuhai Rodrigo és Messenger Rouge Sz. Negyedik helyen Janik Attila tanítványa, Koncz Kincső végzett, ötödik Magyar Balázs, hatodik Krucsó Szabolcs.

PC kovacs noemi GUT NEUENHOFS CORLYPSO

A megszokottnál több hibát láthatott a közönség péntek este, hiszen a VIP körben sok ellenszegülés és verőhiba született. A győzelemhez azonban most is egy gyors hibátlan kellett, Elzino nyergében Jakab Levente lett a győztes, megelőzve a szombati elsőt, Pirik Zsolt lovasát, Tagai Lili Lettát és a szürke Oberont. Pénteken Németh István tanítványa, Nagy Nóra Jázmin Remember Me De Ganaddal lett harmadik, szombaton Pusztai Lili és Stakkauer szerezte meg a második helyet, harmadik Lutter Mercédesz Merfol La Merrel.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek