A lovassportot érintő járványvédelmi rendelkezések

MLSZ Arculat 2 og meret

Életbe léptek a koronavírus járvány terjedése miatt bevezetett legújabb korlátozó intézkedések. A Magyar Lovassport Szövetség összefoglalta a legfontosabb rendelkezéseket, amelyeket minden versenyzőnek és versenyrendezőnek ismernie kell.

A Magyar Lovassport Szövetség közleménye:

"Kedves Versenyzők, Versenyrendezők!

Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, amely az alábbi rendelkezéseket tartalmazza a versenyszerű sportolásra vonatkozóan:

Forrás: 2020. évi CIX. törvény 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet

A Magyar Lovassport Szövetség további ajánlásai:

  • A regisztrációs edzői vizsgákat változatlanul bonyolítjuk.
  • Edzőtáborok: a létszám maximum 10 fő, zárt térben lévő elméleti foglalkozások, szervezett közös ebéd és vacsora nem megengedett.
  • Műhelyprogram: zárt kapuk mögött lebonyolítható, kizárólag gyakorlati foglalkozásokkal, maximum 5 fő/ osztály.
  • A versenyrendezők figyelmébe ajánljuk a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 2. fejezet „A kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok” 3 §. (2) d. pont vonatkozásában a versenyrendező igazolja a sportoló számára a versenyen való részvételt.
  • A 20 óra és 5 óra közötti időszakban a versenyszerű sportoló edzésen vagy sporteseményen történő részvételét vagy az edzését, illetve a sportesemény helyszíne és a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedését a sportegyesület igazolja a letölthető formanyomtatvány kitöltésével.”

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség

Kapcsolódó cikkek
Kommentek