Egy hétvége - két Nemzeti Vágta előfutam

Erdi vagta2020 og

Augusztus utolsó hétvégéjén Érden, valamint a Borsod megyei Hernádkakon rendeztek Nemzeti Vágta előfutamot.

Tizenkét felnőtt és öt gyermek állt rajthoz lovával a Hernádkak-Belegrád síkon tartott Borsodi Vágtán, és mindkét kategóriában helyi lovas szerezte meg a győzelmet. A felnőttek között Libertényi Péter nyert Suttogó Galileó nevű lovával, a kishuszárok legjobbja Balogh Béla Márton lett Kobrával.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamát Porva lovasa, Ördög Alen nyerte Ricardo nevű lován. Másodikként Érd versenyzője, Szőke Tamás és Április, harmadikként Csemő képviseletében Petrik Tamás és a Korax Roven Zsonglőr, negyedikként pedig a felsőpakonyi Baján Benita futott be Fernando Makadámmal.

A Kishuszárok küzdelmét Csetény nyerte, Vörös Tamara Nárcisz nyergében ért elsőként célba. A második Kalocsa lett Veszelovszki Rékával és Mózes nevű lovával, míg harmadikként a mindössze tízéves Sziklay Gizella és Szellő vágtatott a célba Kapolcs képviseletében.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamának a simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központ adott otthont. A versenyeken kívül egész napos színpadi programokkal, kirakodóvásárral és gasztronómiai különlegességekkel várták az érdeklődőket.

Szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek még előfutamot.

Forrás: MTI
Borítókép: Érdi Vágta - Fotó: Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület

Kapcsolódó cikk
Kommentek