Kiskunhalason vette kezdetét a lovastornászok versenyszezonja

Lovastorna kkhalas202008 2

Kiskunhalason, meghívásos versennyel rajtolt el „a COVID utáni szezon” a lovastornászok számára, három egyesület (Berri SE, Lovasakadémia SC, Kiskunhalasi Lovasbandérium) vett részt a megmérettetésen.

„Úgy látszik, a másfél-két hónapos kényszerszünet után jóval több idő szükséges az egyesületeknek talpra állni, mint azt gondoltuk, vagy legalábbis nem mindenki tudta ott folytatni, ahol márciusban abbahagyta. Reméljük, a szeptemberi versenyeken mindenki ott tud majd lenni, hogy legalább az őszi szezonban bepótolhassák az elmaradt versenyeket.

A Halason résztvevő három egyesület vélhetőleg május óta folyamatosan dolgozik, hiszen szépen kidolgozott produkciókat láthattunk. Valószínűleg még a bírók tollát is be kell járatni ebben az évben, hiszen csak két versenyzőnek sikerült 6 pont fölé kerülni, ők az ifjúsági kategóriában indultak, tehát már nem a kezdő kategóriát képviselték. Sajnos viszonylag kevés olyan kategória volt, ahol több egyesület résztvevői rajtoltak, leginkább egyesületen belüli háziversenyeket láthattunk, de gyakorlásnak és a lovak ’beversenyeztetésére’ mindenképpen hasznos volt a verseny” – áll a Lovastorna Szakág beszámolójában.

Tovább a részletes eredménylistákra >>

Legközelebb augusztus végén Máriakálnokon rendeznek lovastorna versenyt.

Lovastorna kkhalas202008 1

Forrás: Lovastorna Szakág
Fotó: Hirling József Lovaspark

Kommentek