Reischl Márton, Gimesi Lorena, Attilás Viktória és Bodnár Annabell a Dunántúl legjobbjai

Reischl marton 020 regdonto babolna

Idén ismét a hét megyét felölelő Némethy Bertalan Régió döntőjén indultak a legnagyobb létszámban az országban a lovak és lovasok. A Bábolnán rendezett kétnapos döntőn négy egyéni és egy csapat bajnoki érmeket osztottak ki. A Díjugrató Szakbizottság a regionális döntőt 1,2 millió forinttal támogatta.

A felnőtt kategóriában nem borult a papírforma, hiszen négy lovas jutott a végső összevetésbe, de a vajtai Reischl Márton Latinóval ismét bizonyított és megnyerte a felnőtt régiós döntőt (a borítóképen). Második helyen a leggyorsabb összevetést lovagló Búza Patrik Zoltán végzett a sárga Hunter Dadero Z-el, megelőzve a Pro Equus Lovasklub első számú lovasát, Bujtor Rolandot és Cascadát. Bosits Boglárkáé lett a negyedik hely, míg hazai pályán lovagló Nagy Rita ötödikként végzett. A tavalyi győztes Krucsó Szabolcs ezúttal hatodik lett holtversenyben Erdős Jázminnal. A nyolcadik hely Hárskútra, Simicska Annához került.

Babolna regdonto2020 1

Közel negyven lovas minősült az ifjúsági kategória döntőjére, de mindössze ketten tudtak tiszta hibátlanok maradni. Kunos Attila régiós felelős az aranyérmet végül a Prosper Lovasklub lovasa, Gimesi Lorena nyakába akaszthatta, aki Timpex Fegyencet lovagolta. Az ezüstérmes Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza lett, aki a sérülése után visszatérő Leonardo H-t lovagolta. Hét lovas vetett össze a bronzéremért. A leggyorsabb a söptei Petőfi Lovasklub lovasa, Unger Jázmin volt, aki a pej Bettit lovagolta. Prosperes ifikhez kerültek a további helyezések: negyedik a tizenhárom éves Tavasi Eszter, ötödik lett Demeter Zsófia. A hatodik hely a Balaton partján landolt Tamási Jázminnál, aki Carismo M lovagolta, megelőzve Czurkó Katát és Prikler Mirtillt.

Gimesi lorena 020 regdonto babolna
Babolna regdonto2020 4

Az amatőr kategóriában Fodor István pályáit 17 lovasnak is sikerült hiba nélkül lelovagolni, így jöhetett az őrült összevetés. A leggyorsabb menetet a Krucsó Lovasklub lovasnője Attilás Viktória mutatta be Sárgamegye S nyergében, amiért járt is a bajnoki cím. Második helyezett az ajkai Nagy Evelin és hűséges sárgája, Tristan, harmadik Blaski Lili és C’Est La Vie, akiket Lang István készített fel. Negyedikként zárt Békási Antónia, ötödik lett Szotyori Nagy Ádám, hatodik Kollár Péter, hetedik Hardi Luca Liza, a nyolcadik helyezett pedig a leggyorsabb négy hibapontos összevető, Kondor Hanna.

Attilas viktoria 020 regdonto babolna
Babolna regdonto2020 3

Vasárnap reggel a kezdő lovasoké volt a terep. Teljesen megérdemelten Németh István tanítványa, a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzője, Bodnár Annabell kapta a legmagasabb stíluspontokat, így aranyérmes lett Aida nevű pónijával. Második a nagybajcsi Fülöp Rebeka és Beccó, harmadik a Pirik Farmos Csóra Fanni és Ópium. Szoros versenyben negyedik Tóth Rebeka, ötödik Ratatics Flóra, hatodik Nyíri Anna Jázmin, hetedik Gál Petra és nyolcadik Katona Blanka.

Bodnar annabell 020 regdonto babolna
Babolna regdonto2020 2

18 csapat nevezett a szombati versenyre, amelyből hét különítmény jutott a végső összevetésbe. Az aranyérmet a Krucsó Szabolcs által vezetett Fejér-megye 2 csapat vihette haza, Nyíri Anna Jázmin, Sánta Anna, Rednágel Sára Boróka és Búza Patrik Zoltán összeállításban. Minimális különbséggel szorult a második helyre a Bujtor Roland által vezetett Pro Equus Lovasklub, míg harmadik lett a Simon Máté által vezetett Vas megyei csapat.

Csapat 2020 regdonto babolna

Részletes eredménylisták >>

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella Photography

Kapcsolódó cikk
Kommentek