Kristaps Neretnieks győzött a Honvédelmi Minisztérium versenyszámában Szilvásváradon

Szvaradmasters v og

A Szilvásvárad MASTERS Nemzetközi Díjugrató Verseny harmadik napja a CSI3*-W Silver Tour 135 centiméter versenyszámmal vette kezdetét, ahol a görög díjugrató, Angelos Touloupis lett az első helyezett, a második a lett Kristaps Neretnieks, míg a harmadik a román színekben versenyző Zárug Gyula.

A CSI U25 kategóriában 135 centiméteren hazai versenyző állhatott a dobogón. Bódai Hanna az első helyen, a második és harmadik helyen Magyar Balázs és Both Petra.

A 115 centiméteres magasságra kiírt CSI1* Small Tour versenyszámban az aranyérmes Matej Marcok, Szlovákia színeiben versenyző lovas lett. Az ezüstérmes Atillás Viktória, míg a bronzérmes Asya Petrova, Bulgária lovasa lett.

A CSICh-A 120 centiméteres számban Pichovszky Dalma került az első helyre, a másodikra Juhász Léda, a harmadik helyen Marta Kolusheva szerepelt Bulgáriából.

A CSI1* Big Tour 125 centiméterre kiírt versenyszámban a görög Angelos Touloupis végzett az első helyen, őt követte két magyar versenyző, Krucsó Szabolcs és ifj. Szabó Gábor.

A fiatal, 6-7 éves lovak 135 centiméteres magasságú CSIYH1* számában ifj. Szuhai Gyula került az első helyre, míg a második és harmadik helyen is Angelos Touloupis állt.

A CSIJ-A 130 centiméter számban az első Bodnár Annabell, a második és harmadik helyet Fábián Johanna szerezte meg.

145 centiméteres magasságon, a CSI3*-W Gold Tourban a dobogó legfelső fokán ifj. Szuhai Gyula állhatott, majd őt követte Kristaps Neretnieks és Kovács Roland a dobogón.

Napközben az érdeklődők az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lovastorna csapatának bemutatóját láthatták Farkasné Kovács Ilona vezetésével. A nagydíjak eredményhirdetésén a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár lovasai, Juhász Imre és Kukucska Attila Tamás működtek közre a Ménesgazdaság lipicai lovainak nyergében.

A vasárnapi első versenyszám a CSI1* Small Tour volt 120 centiméteren, itt Biharvári Attila lett az első helyezett, a második Esztergályos Kata, míg Szotyori Nagy Kristóf a harmadik helyen végzett.

A 130 centiméterre kiírt CSI1* Big Tourban szintén magyar himnusz szólt. Ifj. Szabó Gábor az aranyérmes, Vándor Zsófia az ezüst- és Krucsó Szabolcs a bronzérmes.

A CSICh-A 120 centiméter MLSZ Díjugrató Szakág számban Fábián Maja Olívia az első helyen zárt, a második helyre Bulgária lovasa, Marta Kolusheva, a harmadikra Nagy Zsófia került.

A Honvédelmi Minisztérium CSI3*-W GP versenyszámában 155 centiméter magasságon Lettország lovasa, Kristaps Neretnieks került az első helyre, második Krzysztof Ludwiczak lengyel díjugrató, harmadik Gerfried Puck Ausztria színeiben.

A nap utolsó versenyszáma a 140 centiméteres CSIU25-A volt, ahol a dobogó legfelső fokán Kovács Roland állt, majd őt követte ifj. Antal Péter és Both Petra.

A versenynapot színesítette a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár lovasainak – Pénzes Gábor, Pénzes Levente és Varga Zoltán – színvonalas lovasbemutatója lipicai lovak nyergében.

Az idei MASTERS sorozat a végéhez ért, a három nemzetközi versenyen több mint 20 ország lovasa, és közel 500 ló vett részt.

Fotó: Császár Fotó

Fotó: MTI/Komka Péter

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Kapcsolódó cikk
Kommentek