300 ló és 20 nemzet díjugratója Szilvásváradon

Szvarad masters dijugrato 2023 2 og

Kezdetét vette a MASTERS Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilvásváradon.

A Szilvásvárad MASTERS Nemzetközi Díjugrató Verseny első napján hat versenyszám zajlott.

A CSIYH1* 6 és 7 éves lovaknak 120-130 centiméteres magasságra kiírt versenyszámban az első és harmadik helyen magyar lovasok, Krucsó Szabolcs és ifj. Szabó Gábor végzett, míg a második helyen Görögország színeiben Angelos Touloupis.

A CSIJ-A 125 centiméteres számban Fábián Johanna került az első két helyre lovaival. Az osztrák származású Tobias Pfingstl a harmadik helyen zárt.

Zárug Gyula román színekben állt az első helyen a CSI3*-W Silver Tour 130 centiméteres magasságon kiírt versenyszámban, majd két magyar versenyző is álhatott a dobogón. Az ezüstérmes Zárug Annamária, a bronzérmes Magyar Balázs lett.

A nap következő versenyszámában, CSIU25-A 135 centiméteren Magyar Balázs az első helyen végzett. Második helyen Both Petra, harmadik helyen Bódai Hanna zárt.

A CSI3*-W Diamond Tour 145 centiméteres számban Ausztriát képviselve Gerfried Puck került az első helyre, második ifj. Szuhai Gyula, harmadik Mráz Tamás volt.

A csütörtöki nap utolsó versenyszámában, 140 centiméteres magasságon, a CSI3*-W Gold Touron a lett Kristaps Neretnieks lett az aranyérmes. Az ezüstérmes Angelos Touloupis, míg a bronzérmes Kovács Roland.

Szélsőséges időjárási körülmények között zajlott pénteken a Szilvásvárad MASTERS Nemzetközi Díjugrató Verseny.

Az első versenyszámban, a CSI1* Small Tour-ban 115 centiméteres magasságon a szlovák színekben versenyző Matej Marcok került az első helyre, a második és harmadik helyen magyar lovasok végeztek, Vigh Letícia és Buza Patrik Zoltán.

A CSICh-A 115 centiméteres számban Csizmadia Csenge lett az első, a második Nagy Zsófia, míg a harmadik helyezett Bodnár Annabell lett.

A 120 centiméteres magasságon kiírt CSI1* Big Touron az aranyérmes lovas ifj. Szabó Gábor, az ezüstérmes, Vándor Zsófia, míg a bronzérmes Görögország díjugratója, Angelos Touloupis lett.

A CSIJ-A 125 centiméteren Fábián Johanna került két lovával a dobogó első két fokára, míg a harmadikon ismét az osztrák Tobias Pfingstl állt.

A 6-7 éves fiatal lovaknak 120-130 centiméterre kiírt versenyszámban (CSIYH1*) ifj. Szabó Gábor végzett az első helyen, második ifj. Szuhai Gyula, harmadik ifj. Petrik Béla.

CSI3*-W Silver Tour-on 130 centiméteres magasságon a lengyel himnuszt hallhatták a nézők, mivel Damian Ostrega végzett az első helyen. A második helyen Zárug Annamária, a harmadik helyen Fekete György zárt.

A CSI3*-W Gold Tour 140 centiméterszámban az első helyet Gerfried Puck, a másodikat Andrea Messersi, míg a harmadikat ifj. Szuhai Gyula szerezte meg.

A nap végén a lovasok már villanyfényben lovagolták végig a legnagyobb teljesítményt igénylő pályát a 150 centiméterre kiírt CSI3*-W Diamond Tour versenyszámban, amire 23 lovas nevezett. Az összevetésbe hat lovas került, az első helyen Angelos Touloupis végzett, a második Gerfried Puck, majd Andrea Messersi került a harmadik helyre.

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikk
Kommentek