Történelmi ügető siker: Fazekas Andrea világbajnoki bronzérmes

Fazekas Andrea ugeto

Fazekas Andrea az Amatőrhajtók Világbajnokságának záró napján fantasztikus hajrával és újabb három dobogós helyezéssel megszerezte az összetett versenyben a harmadik helyezést az amerikai Pompano Parkban, ezzel a magyar ügetősport elmúlt húsz évének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el.

Fazekas Andrea a második napon három pacer (poroszka) versenyben volt érdekelt. Big Bad Baby kocsijában a harmadik helyen ért célba, Jaded Dreammel győzött, majd a záró futamban Rock N Roll Rosie társaként a második helyen végzett. Az öt futamban négyszer állhatott fel a dobogóra, kiegyensúlyozott versenyzéssel harminc pontot gyűjtve feljött az összetett verseny harmadik helyére, azaz világbajnoki bronzérmes lett, egyben a világbajnokság legeredményesebb női versenyzője is. Az összetett pontversenyt és a világbajnoki címet a belga Piet Van Pollaert nyerte az olasz Andrea Sallustio előtt. Fazekas Andrea ezzel a szenzációs eredményével a magyar ügetősport elmúlt húsz évének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el.

„Nagyon boldogok vagyunk, örülök, hogy a férjem Horváth György el tudott jönni velem, rengeteget segített. Egy ilyen versenyen részt venni hatalmas élmény eredménytől függetlenül is. Ami segített, hogy már többször hajtottam Amerikában, kétszer már sikerült itt nyernem is, így ilyen nyomás nem volt rajtam, ráadásul pontosan tudtam, hogy mire lehet számítani. Jó pár nappal a verseny előtt már itt voltunk, nem volt gond az átállással és még maradunk is a hétvégéig, hogy teljes legyen a versennyel és a sok szakmai programmal összekötött vakáció. Nagyon baráti volt a légkör végig. Nagyon figyelmesek voltak velem a házigazdák, talán a korábbi győzelmeim miatt. Köszönöm mindenkinek, akik otthonról drukkoltak nekem” – mondta Fazekas Andrea

Forrás és fotó: Kincsem Park

Kommentek