Változik a pónik mérésének rendszere

Poni1200

A Nemzetközi Lovas Szövetség moszkvai közgyűlésen elfogadták a FEI új pónimérési rendszerét, ami 2020. január 1-től érvényes.

2020. január 1-től a FEI rendszerében újonnan regisztrált pónikat hivatalos FEI pónimérésen szükséges megmérni. A mérést követően a pónik koruknak megfelelően FEI mérési tanúsítványt kapnak. A 8 éves vagy annál idősebb póni életre szóló, az ennél fiatalabb pónik egy évre szóló bizonyítványt kapnak.

A 2017-2019-ig tartó időszakban FEI versenyeken két FEI pónimérő állatorvos által mért regisztrált pónik életre szóló tanúsítványt kapnak. A 2020. január 1. – 2022. december 31. közötti átmeneti időszakban a FEI mérési tanúsítvány nélküli pónik mérése a 2019-es FEI Pónimérési szabályok szerint történik a Póni Európa-bajnokságon, Póni Nations Cup döntőn és a Póni Díjugrató Trophy döntőn. Azok a pónik, amiket ezeken az eseményeken mérnek, életkoruknak megfelelően kapnak FEI mérési tanúsítványt.

2023. január 1-től a FEI versenyeken való részvétel kizárólag FEI pónimérési tanúsítvánnyal rendelkező póniknak lehetséges. Annak érdekében, hogy az újonnan regisztrált FEI pónik mérése a lehető leghamarabb megtörténjen, a Magyar Lovassport Szövetség a Nemzeti Lovardában fog FEI póniméréseket rendezni.

A pontos dátumot a FEI-vel és a szakágakkal való egyeztetések után a Magyar Lovassport Szövetség március végén fogja kijelölni. Amennyiben valakinek a kijelölt időpont nem alkalmas, úgy külföldi FEI pónimérőállomáson szükséges leméretni póniját.

Forrás: A Magyar Lovassport Szövetség tájékoztatása alapján
A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Eladó pónik a Riderline-on:

Kapcsolódó cikk
Kommentek