Januártól változik a Magyar Lovas Szövetség leigazolási rendszere

MLSZ leigazolas1200

A lovasok 2020. januárjában találkozhatnak először a Lovas Szövetség által bevezetett új rendszerrel és a QR kóddal ellátott sportolói kártyákkal.

A Magyar Lovassport Szövetség közleménye:

„Szeretnénk tájékoztatni minden kedves tagunkat, hogy a leigazolás menete 2020. január 1-től megváltozik. Az új rendszer azokat a sportolókat érinti:

  • akik még nem rendelkeznek a Magyar Lovassport Szövetség által kiadott igazolási számmal és rajtengedély vizsgát szeretnének tenni 2020-tól, valamint
  • azokat a szabadidőlovasokat, akik már rendelkeznek igazolási számmal, de az adataik nincsenek ellenőrizve az adatbázisban (tagsági igazolványt és igazoló lapot nem töltöttek ki és/vagy nem küldték el a Szövetség felé) és rajtengedély vizsgát szeretnének tenni 2020-tól.

A fent említett két csoportba tartozó sportolók az e célra fejlesztett online felületen tudnak a jövőben regisztrálni. Tovább a regisztrációra >>

A regisztráció lépései

  1. A Magyar Lovassport Szövetség ügyfélkapuján való regisztráció.
  2. REV-re jelentkező lovas személyes adatainak megadása.
  3. A Magyar Lovassport Szövetség adatbázisában szereplő sportszervezet kiválasztása.
  4. A Magyar Lovassport Szövetség adatbázisában szereplő regisztrált edző kiválasztása.
  5. A regisztráció véglegesítése, felhasználói e-mail cím jóváhagyása.
  6. A regisztrációt követően az alábbi személyek kapnak értesítést e-mail formájában:
  7. A sportoló/regisztráló által megjelölt sportszervezet (Az e-mailt a Szövetség adatbázisában az egyesületi profilnál szereplő e-mail címére és az egyesületi profil tulajdonosának / tulajdonosainak e-mail címére küldi automatikusan a rendszer)
  8. A sportoló/regisztráló által megjelölt edző (Az e-mail a Szövetség adatbázisában az edző profiljában szereplő e-mail címre kerül kiküldésre)

Fontos megjegyezni, hogy több sportoló regisztrációja is lehetséges egy e-mail címről, tehát a rendszer lehetővé teszi, hogy pl. a sportszervezet regisztrálja új sportolóit a sportszervezet e-mail címéről.

A regisztráció a megjelölt sportszervezet online felületen történő jóváhagyásával válik véglegessé, azaz a sportoló ekkor jogosult sportolói kártyára és a REV csomag befizetésére.

Sportolói kártya

2020-tól a tagsági igazolvány és az igazoló lap megszűnik, helyette sportolói kártya kerül kiállításra. A sportolói kártya, amely a sportoló nevét és a profiljához tartozó QR kódot tartalmazza, a REV csomag befizetése után kerül kiállításra és személyes vagy postai úton kerül átadásra. Az átvétel módját a REV csomag befizetésekor szükséges megjelölni.

A QR kód leolvasása az alábbi adatokat teszi hozzáférhetővé:

  • a sportoló nevét
  • a sportoló edzőjének a nevét
  • a leigazolás dátumát
  • a sportszervezetének nevét
  • a versenyengedély (licenc) érvényességét
  • a sportorvosi engedély érvényességét

Bővebb információ a sportolói kártyáról >>

Rajtengedély vizsga és REV csomag

A REV csomag díja 2020. január 1-től a következőképpen módosul:

  • A csomag ára rajtengedély vizsga könyvvel: 16.000 Ft
  • Rajtengedély vizsgadíj (elmélet + gyakorlat egységesen minden szakágban): 7.000 Ft
  • Rajtengedély vizsga könyv: 4.000 Ft
  • Sportolói kártya (leigazolás): 5.000 Ft
  • Összesen: 16.000 Ft
  • A csomag ára vizsga könyv nélkül: 12.000 Ft

A REV csomag ára befizethető az online felületen átutalással/ bankkártyával, vagy személyesen a Szövetség sportirodájában.

Sikertelen rajtengedély vizsga esetén a modulok díjai nem változnak (elmélet 2.000 Ft, gyakorlat 5.000 Ft).

A rajtengedély vizsgára továbbra is a www.rajtengedely.hu felületen lehet jelentkezni az alábbi feltételek teljesítése után:

  • Véglegesített regisztráció (sportegyesület által online felületen jóváhagyott regisztráció)
  • REV díj befizetése
  • Megjelölt edző jóváhagyása az online felületen keresztül
  • Érvényes sportorvosi engedély elküldése a Szövetség email címére (office@lovasszovetseg.hu)

A rajtengedély vizsgát érintő módosítások

2020. január 1-től kizárólag az a lovas rajtengedély vizsgázhat, aki bejelentkezett a www.rajtengedely.hu oldalon az adott vizsgára. A rajtengedély vizsgára való jelentkezés határideje egységesen minden szakágban az adott rajtengedély vizsga hetének szerdáján 12 óra.

A rajtengedély vizsgán sportolói kártya bemutatása nélkül is részt lehet venni (ez esetben az azonosításhoz személyi igazolvány / útlevél / vezetői engedély szükséges), amennyiben a lovas jelentkezett a www.rajtengedely.hu felületen a vizsgára.

Bővebb információ a rajtengedély vizsgára való jelentkezés menetéről >>

A Magyar Lovassport Szövetség Nyilvántartási és Átigazolási Szabályzata, valamint a Rajtengedély vizsga Szabályzat az új rendszernek megfelelően módosult és 2020. január 1-től lép hatályba. Tovább a szabályzatokra >>

A fő szempontunk a rendszer kialakításával kapcsolatban a leigazolás menetének és az adminisztrációnak a megkönnyítése, gyorsítása és modernizálása volt. Bízunk benne, hogy az új rendszer számotokra is gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi az ügyintézést.

Üdvözlettel,

Magyar Lovassport Szövetség”

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség

Kapcsolódó cikkek
Kommentek