Magyar fogathajtó a FEI Sport Fórumán

Hollemartin Vb2017 900 472

Hölle Martin, 2017 kettesfogathajtó világbajnoka a Nemzetközi Lovas Szövetség előtt képviseli a fogathajtás, illetve a fiatal lovasok álláspontját.

Hölle Martin, aki 2017-ben a Lipicán rendezett Kettesfogathajtó Világbajnokságon egyéni- és csapatvilágbajnoki címet szerzett, március 26-án részt vesz a FEI Sport Fórumának a fiatal lovasokkal foglalkozó megbeszélésein Lausanne-ban. A FEI Sport Fóruma idén nagy hangsúlyt fektet a fiatal lovasokra, Martin pedig a fogathajtást fogja képviselni ezeken a megbeszéléseken.

Martinon kívül a FEI hét másik szakága is delegál fiatal lovasokat, akik hasonló sikereket értek el szakágukban, mint Martin a fogathajtásban. A nyolctagú panel egy moderátorral kiegészülve vitatja majd meg többek között az életkoronkénti kategóriák kialakulását, a különböző versenyformákat, a póni sportot és a kategóriák közötti kapcsolatokat.

Fiatal fogathajtó tehetség

Hölle Martin 11 éves korában kezdte a fogathajtást, 13 évesen már Junior World Trophy-t nyert. Két évvel később a világ legjobbja volt junior kategóriában, majd ezután váltott a felnőtt kategóriára. 2013-ban Pauban póni egyesfogat kategóriában világbajnoki címet szerzett, majd 2015-ben ezüstéremmel zárta pónifogathajtó karrierjét Bredában.

2017-ben, első Kettesfogathajtó Világbajnokságán Lipicán nem talált legyőzőre, egyéniben és a magyar csapattal is aranyérmet szerzett.

Hölle Martint a holland Mieke van Tergouw és Claudio Fumagalli edzi.

Hölle Martin

Forrás: Fogathajtó Szakbizottság, Hoefnet

Fotó: Horváth Krisztina, Hoefnet

A legfrissebb lovas hírek egyenesen a postafiókodba:

Kommentek